Diverse, Frumusete, Utile

Fericirea absoluta: secretele tibetanilor, adaptate la societatea actuala!

Gasirea fericirii absolute a fost si este, in continuare, unul dintre cele mai disputate subiecte. Fiecare individ isi cauta bucuria zilnica in diverse lucruri, precum hobby-uri, relatii, locuri frumoase si alte mici placeri. Cu toate acestea, pe ce se bazeaza, de fapt, fericirea?

Calugarii tibetani sunt cunoscuti, la nivel global, pentru starea lor permanenta de beatitudine, sanatate si energie pozitiva. Bineinteles, mediul in care acestia isi traiesc viata difera complet de al nostru, ei nefiind inconjurati de agitatia urbana si grijile cotidiene. Cu toate acestea, daca vrei sa atingi pacea interioara, poti urma cateva sfaturi practice!

Iata principiile de viata ale calugarilor tibetani, care iti pot aduce FERICIREA!

 • O minte limpede
 • Un principiu de baza al calugarilor budisti este antrenarea mintii. Acestia acorda o atentie extrem de mare meditatiei si exercitiilor pentru imbunatatirea calitatii vietii. Tibetanii petrec ore intregi meditand, astfel indreptandu-si atentia catre sinele interior si relaxandu-si mintea. Desi pare un concept complicat si indepartat de obiceiurile noastre, poti si tu sa recurgi la aceste metode eficiente!

  Daca esti prins in agitatia orasului, o mini-vacanta in natura este ocazia perfecta pentru refacere. Consulta oferta de cazare disponibila pe https://www.cherhana.ro/cazare-delta-dunarii/ si descopera un cadru minunat, in care te vei putea relaxa complet. Daca doresti, poti chiar sa petreci cateva ore in contact cu natura, concentrandu-te pe propria respiratie si admirand peisajele de vis!

 • Increderea in propria persoana
 • Spre deosebire de persoanele care locuiesc in mediul urban si se lasa captive rutinei zilnice, tibetanii pun foarte mare pret pe sine. Acestia traiesc constient, fiind ancorati, in permanenta, in prezent. De asemenea, ei isi rostesc constant mantre de multumire fata de propria persoana, aflandu-se in echilibru si armonie cu ei insisi. Poti invata si tu din aceste practici, iubindu-te mai mult pe tine. In ziua de azi, exista nenumarate optiuni care te pot ajuta, in acest sens. Daca ai anumite insecuritati, le poti corecta usor, apeland la servicii precum cele disponibile la http://drsorinparasca.ro/rinoplastie/, acestea ajutandu-te sa ai mai multa incredere in tine. Invata sa investesti in propria persoana, caci fericirea este strans legata de iubirea de sine!

 • Altruismul – cheia fericirii!
 • Calugarii tibetani considera ca altruismul joaca un rol cheie in vietile lor. Acestia nu pun pret pe detaliile materiale, fiind interesati de evolutia spirituala si de ajutarea semenilor. Ei au ca scop contributia pentru o lume mai buna, astfel ca se axeaza foarte mult pe comunitate. Aplica si tu aceste invataturi, fiind mai atenta la nevoile si sentimentele celor dragi si incercand, din cand in cand, sa ii surprinzi cu gesturi spontane, care sa le aduca zambetul pe buze! Astfel, te vei simti si tu mai fericita, stiind ca ai contribuit la binele altor persoane.

  Acestea fiind zise, chiar daca ritmul accelerat al vietii cotidiene te impiedica sa fii relaxata, in permanenta, poti implementa cateva mici schimbari, pentru a pastra o stare constanta de fericire!

  4 Comments

  1. ghelbere elena

   Am o minte limpede si deschisa tuturor provocarilor chiar si pentru a merge in Delta in concediu cu toate ca am o frica bolnavicioasa de imensitatea apei.

  2. Valeria Chertes

   Nu am fost niciodata in Delta dar atat de mult imi doresc.

  3. Lucica Lazar

   Trebuie sa gandim pozitiv ca si asa viata ne ofera multe greutati, trebuie sa ne pastram mintea limpede…
   Si mie imi este frica de apa 😀

  Leave a Reply