Sanatate

Health Check: care sunt AVANTAJELE aparatului dentar SAFIR?

Purtarea unui aparat dentar este cel mai eficient tratament pentru corectarea alinierii dintilor, la orice varsta. In trecut, atat adolescentii, cat si adultii se fereau de purtarea acestuia, din cauza aspectul estetic temporar pe care il dobandeau in timpul procesului. Acum, insa, situatia s-a schimbat.

In prezent, evolutia si dezvoltarea tehnicilor in domeniul ortodontic au dus la aparitia unor aparate de ultima generatie, discrete, care cu greu pot fi observate de cei din jur. Printre acestea, se numara si aparatul dentar cu brakets safir, pe care il poti cumpara aici, daca constati ca acesta este cel mai potrivit pentru tine! Aparatul are o culoare asemanatoare cu cea a dintilor si, desi se monteaza pe partea exterioara, este foarte putin vizibil. In general, este preferat de cei care nu doresc sa atraga atentia asupra zambetului lor sau de adultii care nu vor o infatisare diferita pe durata procesului de corectare.

Iata care sunt principalele avantaje ale purtarii unui aparat ortodontic de safir

 • Aspectul
 • Purtarea unui aparat dentar are la baza doua motive importante: sanatatea orala si imbunatatirea aspectului fizic. O dantura gresit aliniata duce la o muscatura incorecta, la probleme dentare, dureri de cap sau alte afectiuni neplacute. In ceea ce priveste imaginea, inca din copilarie, cei care au nevoie de aparat ortodontic sufera traume psihice greu de depasit, mai ales daca nu iau masurile necesare pentru a rezolva problema cu care se confrunta. Pentru acestia, este mai dificil sa poarte un aparat dentar obisnuit, metalic, pentru ca simt ca ar atrage si mai mult atentia catre zambetul lor, chiar daca, in realitate, ii ajuta sa scape de neplaceri.
  Insa, aparatul dentar de safir reprezinta solutia ideala pentru ei.
  Asa cum ai aflat deja, brakets-ii au o nuanta care imita perfect culoare dintilor si sunt confectionati din cristale, ceea ce ofera o eleganta deosebita zambetului. Pot fi observati doar de la o distanta foarte mica, insa chiar si in aceasta situatie, nu afecteaza in mod negativ imaginea sau perceptia celor din jur. Astfel, persoanele care aleg aceasta metoda vor observa o stima de sine mai ridicata si vor capata din ce in ce mai multa incredere in ele!

 • Confortul
 • Brackets-ii sunt slefuiti pentru a avea o forma rotunjita, care sa nu creeze niciun fel de disconfort pe durata tratamentului.

 • Pretul
 • Aparatele safir au devenit foarte populare odata cu purtarea lor de catre numeroase vedete din strainatate, multi oameni alegand aceasta modalitate pentru corectarea danturii. Datorita cererii mari, pretul acestora a scazut semnificativ, devenind, deci, mai accesibil pentru toate buzunarele.

 • Calitatea
 • Cei care poarta aparate dentare din ceramica se confrunta deseori cu schimbarea culorii brackets-ilor si cu patarea acestora cauzata de pigmentii mai puternici ai anumitor alimente. In cazul aparatelor dentare safir, aceste probleme dispar: aspectul ramane acelasi si, mai mult decat atat, se evita acumularea bacteriilor in cavitatea bucala, datorita cristalelor din care sunt confectionate.

  Eficienta tratamentului ce consta in purtarea aparatului dentar depinde nu doar de tipul acestuia, ci si de medicul stomatolog care il efectueaza. Asadar, asigura-te ca apelezi la serviciile unei clinici de calitate.
  Odata ce dantura ta a fost corectata, ii poti mentine frumusetea urmand aceste sfaturi utile!

  Sursa foto: www.gtorthodontics.com/blog; www.yourdentalhealthresource.com.

  Leave a Reply