Copii, Utile

Interfoane bebelusi sau videofoane?

Evolutia tehnologiei s-a facut simtita si in domeniul puericulturii, mai ales in ultimii ani. Parintii acum au la dispozitie tot felul de aparate si gadget-uri ce le usureaza semnificativ munca, facandu-le, in acelasi timp, viata mai usoara. Pentru hranirea bebelusilor sunt acum aparate speciale de gatit la aburi si aparate de sterilizat rapid si usor biberoanele si vesela copiilor, pentru relaxarea celor mici au aparut tot felul de leagane si balansoare automate, care si canta, pentru tratarea afectiunilor se folosesc acum aparate aerosoli portabile si usor de exploatat, pentru monitorizarea bebelusilor au aparut tot felul de modele de statii de monitorizare sau interfoane si exemplele ar putea continua.

 

Revenind la domeniul monitorizarii celor mici, pe piata de profil sunt disponibile tot felul de interfoane bebelusi, care le permit parintilor sa isi auda copii chiar si cand sunt in alta camera. Multe dintre aceste aparate permit chiar si comunicarea cu bebelusul, pentru a-l linisti sau a-l calma. Modelele de interfoane pentru bebelusi variaza foarte mult, la fel si preturile. Cele mai simple modele de interfoane permit doar parintilor sa auda orice zgomot venit din camera bebelusului in timp ce acesta doarme sau se joaca singur. Modelele mai complexe sunt dotate si cu sisteme ce permit monitorizarea temperaturii din camera copilului, dar si cu sisteme audio care redau melodii linistitoare sau cu lampa de veghe. Unitatea interfonului care sta la parinte permite controlarea unitatii din camera copilului, permitand comandarea de la distanta, pornirea sau oprirea muzicii, aprinderea sau stingerea luminii de veghe, etc.

Cele mai evoluate sisteme de monitorizare a celor mici reprezinta  o categorie aparte de aparate:videofoane bebelusi. Spre deosebire de interfoane, care permit monitorizarea bebelusului doar la nivel audio, videofoanele permit parintilor sa isi vada efectiv copii, prin intermediul unei camere video integrate in unitatea statica din camera copilului, ce reda, pe ecranul unitatii aflate la parinte imagini in timp real. Unitatea videofonului parintelui este dotata cu ecran LCD, care ii permite acestuia sa isi vizualizeze bebelusul in conditii foarte bune, chiar si pe timpul noptii. De asemenea, aceste gadget-uri sunt dotate si cu sisteme de convorbire pe doua cai, permitand atat copilului, cat si parintelui sa poata sa comunice prin intermediul unor microfoane, sunt dotate cu carduri de memorie pentru inregistrarea si stocarea imaginilor, Wi-Fi, termometru, cantece de leagan, lampa de veghe, etc.

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Cu videofonul este cred cel mai bine; il si vezi il si auzi.

Leave a Reply