Utile

Intretinerea prosoapelor de baie

Prosopul de baie este accesoriul utilizat pentru stergerea apei de pe corp. Acesta este folosit de fiecare dintre noi motiv pentru care prosopul de baie se incadreaza perfect in tiparul accesoriilor extrem de populare. Acesta poate fi achizitionat sub diferite dimensiuni si pentru stergerea diferitelor parti ale corpului. In functie de utilitate, prosopul de baie se imparte in:

– Prosop de baie pentru stergerea mainilor.
– Prosop de baie pentru stergerea picioarelor.
– Prosop de baie pentru stergerea parului capilar.
– Prosop de baie pentru stergerea zonelor intime.

Aceasta clasificare a prosoapelor de baie este facuta pentru a intelege ca un singur prosop de baie nu poate fi utilizat pentru stergerea intregului corp. Motivul pentru care nu se poate face asa ceva este reprezentat de faptul ca nu este igienica o astfel de abordare. Pe langa faptul ca prosoapele de baie pot fi achizitionate in functie de dimensiune si utilitate, prosoapele de baie mai pot fi achizitionate si in functie de gradul de calitate oferit. In functie de acest criteriu pot fi achizitionate prosoape de baie de calitate superioara si prosoape de baie care ofera un nivel de calitate scazut. Calitatile principale oferite de catre utilizarea unui prosop de baie de calitate superioara sunt urmatoarele:

– Grad ridicat de absorbtie a apei. Aceasta calitate este si cea mai importanta calitate pe care trebuie sa o aiba un prosop de baie.
– Senzatie placuta in timpul utilizarii. Este important ca prosopul de baie sa nu zgarie in timpul utilizarii si nici sa nu lasa scame pe piele.
– Sa nu emane mirosuri neplacute. Unele tipuri de prosoape de baie la un moment dat incep sa emane un miros neplacut, fapt care cu siguranta nu este deloc placut.
– Sa poata fi utilizat o perioada cat mai lunga de timp. Pentru a bifa aceasta calitate este necesara o atentie deosebita la materialul din care este confectionat prosopul de baie. Acest detaliu influenteaza durata de utilizare a prosopului pentru baie. Dintre toate materialele utilizate pentru confectionarea prosopului de baie, bumbacul este cel mai rezistent, acest lucru fiind si motivul principal pentru care prosoapele de baie confectionate din bumbac sunt extrem de populare.

Ai achizitionat prosoape de baie de cea mai buna calitate? iata cum trebuie sa le intretii

Prosoapele de baie de calitate superioara sunt foarte cautate pentru ca acestea ofera mai multe calitati decat prosoapele de baie de calitate inferioara. Din momentul in care ai achizitionat prosoape de baie de calitate superioara trebuie sa acorzi o atentie deosebita modului in care le speli. Acestea, spre deosebire de prosoapele de baie de calitate inferioara sunt mai pretentioase in ceea ce priveste modul in care sunt spalate motiv pentru care trebuie ca acest aspect sa fie tratat cu maxima seriozitate. Principalele sfaturi cu privire la modul in care trebuie spalate prosoapele de baie sunt urmatoarele:

1. Prosoapele de baie trebuie spalate la o temperatura a apei cat mai ridicata. In felul acesta se realizeaza o dezinfectare cat mai buna a prosoapelor de baie. Este cunoscut faptul ca in prosoapele de baie se ascund foarte multe bacterii, acest lucru datorandu-se faptului ca sunt utilizate pentru stergerea corpului. Pentru ca bacteriile acumulate in prosopul de baie sa nu puna in pericol starea de sanatate a persoanei care il utilizeaza este necesar ca acesta sa fie spalat la o temeperatura a apei cat mai ridicata. Avand in vedere ca nu toate prosoapele de baie pot fi spalate la o temperatura ridicata a apei este recomandata achizitionarea acelor prosoape de baie care permite spalarea acestora la o temeperatura a apei cat mai mare.
2. In cazul in care este posibil este recomandat ca prosoapele de baie sa fie spalate fara amestecul altor haine. Daca acest lucru nu este posibil atunci hainele care sunt spalate impreuna cu prosoapele de baie trebuie sa fie confectionate din acelasi material.
3. Cantitatea de prosoape de baie spalate intr-o singura tura nu trebuie sa fie mare pentru a permite prosoapelor de baie sa se curete cat mai bine.
4. Prosoapele de baie trebuie uscate doar in aer liber. In cazul in care acest lucru nu se intampla atunci exista riscul ca prosopul de baie sa emane un miros neplacut chiar daca este proaspat spalat. De asemenea, prosoapele de baie care nu sunt uscate in aer liber vor deveni aspre.

Concluzii

Pentru o senzatie cat mai placuta in timpul stergerii corpului trebuie utilizate doar prosoape de baie de cea mai buna calitate. Acestea trebuie sa fie achizitionate doar dintr-un magazin de specialitate asa cum este https://www.sabaev.ro. Gratie acestui magazin pot fi achizitionate prosoape de baie de calitate superioara la preturi foarte avantajoase. Pentru ca acestea sa poata fi utilizate o perioada cat mai lunga de timp trebuie sa fie intretinute corespunzator, cateva sfaturi cu privire la modul in care acestea trebuie sa fie spalate fiind prezentate in cadrul acestui articol.

1 Comment

  1. Valeria Chertes

    Mulțumim pentru informații.

Leave a Reply