Utile

Labradorul, cainele perfect pentru familie

Rasa labrador este una de origine canadiana, din provincia Newfoundland. Originea sa poate fi urmarita pana la cainii din rasa St. John’s, cainii originali care au fost formati pe acele meleaguri. Labradorul este un caine de talie medie, sportiv, folosit des la vanatoare si pescuit, deoarece se descurca foarte bine in apa. Este o rasa de caini foarte apreciata, este loial si iubitor cu stapanii si usor de intretinut; mancare Acana pentru labradori gasesti la Pentruanimale.ro.

PUP-05-JE0013-01P

 

Labradorii sunt caini de companie perfecti; blanzi, inteligenti si rabdatori, tot timpul vor sa iti faca pe plac. Un labrador este genul acela de caine cu care copiii pot sa se joace linistiti; este foarte prietenos, caracteristica nu tocmai avantajoasa pentru un caine de paza, insa labradorii nu sunt facuti pentru acest lucru. Sunt excelenti in apa avand forma cozii asemanatoare cu cea a unei vidre; prima oara au ajuns in Europa ca si caini de vanatoare, fiind foarte buni la sport, aristocratia britanica folosindu-i mult in acest scop. Mai mult, sunt folositi si in politie sau pentru asistarea persoanelor cu probleme de sanatate. Aproximativ 60% din cainii pentru nevazatori din Statele Unite sunt labradori.

Sunt o rasa de caini foarte iubitori, linistiti si ascultatori, calitati importante pentru un caine de familie, mai ales cand e vorba si de copii. Au o fire foarte echilibrata si sunt usor de antrenat, foarte adaptabili la activitatile pentru care sunt dresati. Invata usor regulile date, un avantaj mare mai ales daca va fi tinut la bloc. Nu sunt teritoriali, hipersensibili sau agresivi, dar le place foarte mult sa care lucruri in gura si sa roada mereu ceva. Au o reputatie foarte buna pentru viata in familie deoarece se inteleg bine cu copiii si au multa rabdare. De regula sunt destul de tacuti si pot fi dresati de mici sa nu latre inutil. Adora compania oamenilor si vor mereu sa fie in preajma stapanilor lor.

Un labrador este un caine perfect pentru o familie, se va inteleg de minute cu copiii si vor avea grija de ei, sunt foarte iubitori si nu sunt pretentiosi deloc. Mancare pentru ei gasesti pe site si pana in 20 august ai transportul gratuit pentru orice comanda.

6 Comments

 1. Rotaru Gabriela Tatiana

  Sunt foarte isteti,frumosi,prietenosi,imi plac,imi place articolul e util si frumos

 2. Paola paola

  Numai cuvinte de lauda …Stella mea ar fi foarte fericita sa afle cat de apreciata e rasa ei, mai ales ca ea e un fel de corcitura intre Amstaff si Labrador. Si la partea cu rontaitul e adevarat..nu lasa din gura nimic daca au apucat ceva la rontait..eu imi gaseam slapii prin gradina 😀

 3. Dane Dn

  Imi plac cainii, mai ales labradori, sunt foarte isteti si iubitori.

 4. Diana Uricu

  Iubesc aceasta rasa de caini. Sunt foarte iubitori si inteligenti. Nu stiam ca sunt originari din Canada. :*

 5. Florin

  Foarte interesant articolul !

Leave a Reply