Utile

Mai aproape de prima “casa”!

Romania este una dintre putinele tari din Europa, in care locatarii au oportunitatea de a deveni proprietari destul de usor. Rata posesorilor de locuinte in Romania este mult mai mare fata de alte tari din Occident. Stilul de viata din Vest permite locuitorilor sa isi asume o chirie fara griji, in schimb romanii se simt cel mai bine atunci cand devin proprietari.

Insa, atunci cand ne pregatim sa cumparam o casa, putem sa cadem intr-o capcana financiara, deoarece multe banci nu vor decat sa profite de pe urma creditorilor nevoiasi. Creditul imobiliar si creditul ipotecar sunt credite cu garantie imobiliara, care se pot acorda pe termen mai lung, pana la 30 ani, in functie da cat permite varsta participantilor la credit, avand ca scop investitii majore, ca de exemplu: cumparare unui imobil, achizitia unui teren, constructia unei case, modernizarea sau renovarea unui imobil, achizitia unui spatiu comercial, intregirii titlului de proprietate.

Cel mai sigur mod de a face credite imobiliare este aceela de a apela la platforma VreauCredit.ro. Acest site de specialitate poate sa indrume persoana care are nevoie de un credit spre oferta cea mai avantajoasa. Nu toti dorim un credit cu dobanda mare sau poate avem in plan sa il achitam pe o perioada scurta. Aici intervine platforma VreauCredit.ro, deoarece este in grad sa accentueze toate specificatiile de care clientul poate sa aiba nevoie pentru a face cea mai buna alegere.

Tipuri de credit pentru achizitionarea unei locuinte

Programul Prima Casa – este destinat persoanelor care vor sa achizitioneze/construiasca prima locuinta. Avansul si costurile acestor imprumuturi sunt reduse, insa suma maxima a unui imprumut este de pana in 72.000 euro. Conditia este in majoritatea cazurilor ca nu poti vinde locuinta in primii 5 ani. Procedura de aprobare si acordare este mai lunga, iar fondurile se epuizeaza rapid. Aproximativ 15 banci si unitati financiare romanesti pot acorda acest tip de credit.

Credite Imobiliare – au costuri putin mai ridicate decat Prima Casa, iar avansul minim porneste de la 15%. Procedura de acordare este mai rapida si sunt disponibile permanent. Exista sume maxime stabilite, dar de obicei depinde doar de capacitatea de rambursare a fiecarui client. Oferta este si ea mai mare, peste 45 de creditori ofera acest tip de imprumut.

Credite de Refinantare – consta in acordarea unui nou credit pentru rambursarea creditului/creditelor in derulare, care inregistreaza sume neachitate la scadenta. O conditie esentiala este ca valoarea garantiei imobiliare sa depaseasca soldul curent al creditului. Si aici exista pe piata o oferta larga.

Economisire-Creditare – creditele de economisire-creditare sunt avantajoase in special, pentru finantarea lucrarilor de renovare/modernizare a locuintelor. Clientul trebuie sa economiseasca mai intai o perioada de minim 5 ani, dupa care poate accesa un credit cu dobanzi relativ scazute. In perioada de economisire, beneficiaza de o prima de la stat. In prezent, doar 2-3 unitati financiare pot acorda acest tip de serviciu.

Dupa cum putem observa optiunile sunt destul de ample pentru a satisface nevoile tuturor celor care doresc sa intre in posesia primei locuinte. VreauCredit.ro este alegerea cea mai buna!

Leave a Reply