Copii, Utile

Meditatiile – pasul necesar pentru o educatie eficienta

Daca esti parintele unui copil care merge la scoala, cel mai probabil te confrunti deja cu o intrebare care nu iti da pace: cum imi pot ajuta copilul sa aiba performante scolare? O intrebare absolut fireasca, pentru ca orice parinte isi doreste pentru copilul sau un viitor stralucit.

Desi programele scolare nu au suferit modificari majore in ultimii ani, tot mai multi parinti considera scoala mai grea decat in trecut si notiunile pe care cei mici trebuie sa le invete tot mai stufoase. Apelarea la meditatii ajunge sa fie o optiune tot mai des intalnita. Daca “pe vremuri” doar parintii instariti isi permiteau sa isi inscribe copiii la meditatii, in ultimul deceniu numarul copiilor meditati a crescut.

Care sunt motivele pentru care sa apelezi la un centru de meditatii?

Parintii au doua optiuni atunci cand vine vorba despre alegerea meditatorului: fie apeleaza la un profesor cu recomandari, fie la un centru de meditatii, mai ales in orasele mari. Cea de-a doua optiune, a centrului ofera servicii de calitate care tin cont de nevoile fiecarui copil.

Iata care sunt motivele pentru care apelarea la un centru de meditatii se dovedeste a fi o necesitate:

• Copilul invata intr-o clasa prea numeroasa

Oricat de mult si-ar dori parintii ca scoala sa asigure tuturor elevilor accesul la educatie, atunci cand clasele sunt supraaglomerate, cum din pacate se intampla constant, niciun cadru didactic nu va reusi sa raspunda nevoilor tuturor elevilor intr-o ora de curs. La un calcul simplu, intr-o ora de curs de 50 de minute, din care se scad minutele dedicate verificarii temei, a cunostintelor anterioare si a captarii atentiei elevilor, vor ramane in jur de 40-45 de minute de predare efectiva. Daca in clasa sunt 30 de elevi, faceti calculele cam cate minute poate dedica profesorul fiecarui elev!

• Copilul are de recuperat pentru a ajunge la nivelul dorit

Din cauza unui colectiv numeros, dar si a incompatibilitatii elevului cu disciplina respectiva, exista riscul ca acesta sa ajunga in situatia de a avea lacune in informatii. In timp acestea pot ajunge sa devina o problema serioasa, de aceea se impun masuri de ameliorare. Sa luam exemplul matematicii, o disciplina neinteleasa de multi elevi, dar una obligatorie la evaluarile nationale. Se intelege ca inscrierea la meditatii matematica sunt o varianta de luat in calcul.

• Urmeaza unul dintre examenele importante: Evaluarea Nationala, Bacalaureatul sau chiar admiterea la facultate

Intre nivelul de cunostinte suficient promovarii unui an scolar si cel al promovarii unui examen exista o diferenta. Sigur, veti spune ca un elev care “a trecut clasa” va promova si examenul, dar in realitate lucrurile stau putin diferit. In scoala poate exista acea subiectivitate a profesorului si nu intotdeauna notarea tine cont de bareme clare. In schimb, la examen baremele exista si deseori ne confruntam cu situatii in care elevii considera ca au scris suficient cat sa obtina o nota de trecere, dar de fapt acest lucru sa nu se intample. Si atunci o pregatire temeinica, din timp, poate fi cheia succesului.

Care sunt preturile sedintelor de meditatii?

Multi parinti cauta, imediat dupa ce s-au decis sa apeleze la meditatori, informatii despre subiectul preturi meditatii. Un centru ofera posibilitatea unor sedinte individuale, dar si a unora in grupuri. Spre exemplu, centrul de meditatii din Bucuresti Elit Education are o oferta educationala diversificata, spectrul disciplinelor fiind unul generos, iar preturile difera in functie de tipul pachetului ales: individual sau de grup de maxim 5 persoana, standard, plus sau intensiv. Pentru a afla pretul serviciilor dorite, te sfatuiesc sa accesezi site-ul centrului- www.eliteducation.ro

Meditatiile sunt calea spre performante scolare ridicate si spre succesul la examenele importante din viata copilului tau. Daca iti doresti o educatie buna pentru cel mic si daca vrei sa il ajuti, pe langa timpul tau, il poti inscrie la meditatii cu profesori bine pregatiti sa transmita cunostintele necesare, asa cum sunt toti profesorii colaboratori ai centrului Elit Education.

Leave a Reply