Copii, Utile

MiniArtShow – învăţământ prin teatru

Sunt o mămică interesată de tot ce înseamnă educaţia copilului meu. Sunt convinsă că „educaţie”  înseamnă mult mai mult decât ceea ce se predă copiilor în şcoli sau grădiniţe… pentru că trebuie stimulată nu doar memoria. Am aflat mai multe despre educaţia prin joc şi vreau să vă împărtăşesc şi vouă.

Educaţia prin joc înseamnă inventivitate şi ingeniozitate, dezvoltarea imaginaţiei, dezvoltarea atenţiei, a spiritului de observaţie, al comunicării şi al spontaneităţii. Pe acest sistem educaţional se bazează activităţile MiniArtShow.
Dacă vreţi să aflaţi mai multe detalii despre educaţia prin joacă, intraţi pe site-ul  MiniArtShow ! În continuare vă prezint programul activităţilor lunii februarie:O2 FEBRUARIE, ORA 11.00 – “LINGURILE VESELE”, 3-10 ANI.
În cadrul acestui atelier copiii vor personalize câte 2 linguri după bunul plac. Ce poate deveni o simplă lingură din lemn? Vino, pe 2 februarie, ora 11.00 să ne distrăm împreună !
Durata: o oră

03 FEBRUARIE, ORA 10.00 SI 11.30“OMIDA MÂNCĂCIOASĂ”, 1-4 ANI.
“Omida mâncăcioasă” este un atelier drag nouă, pe care l-am modificat şi îmbunătăţit şi pe care, vi-l propunem ca noutate în programul nostru.
Inspirat după cartea pentru copii cu acelaşi nume de Eric Carle, acest atelier este o joacă dar şi o metodă de a-i învăţa pe cei mici să numere până la 7, culorile, zilele săptămânii şi câteva noţiuni despre viaîa acestei mici  vietăţi.
Noutatea este retroproiectorul cu ajutorul căruia copiii vor putea modifica dimensiunile obiectelor şi astfel vor învăţa noţiuni ca mare, mic şi diferenţa dintre ele.
Acest atelier este o provocare pentru noi şi o surpriză pentru cei mici.
Ne jucăm şi învăţăm iar în partea a doua a atelierului facem o omidă.
Durata: o oră


10 FEBRUARIE, ORA 11.00 – “ TREI POVEŞTI POPULARE RUSEŞTI ”, 1-10 ANI.
E primul spectacol pentru copii şi părinţi, dintr-un şir de spectacole prin care ne propunem să aducem în scenă legende şi poveşti din folclorul diferitor popoare. Prin intermediul teatrului de umbre, vom urmări 3 poveşti din care cei mici, dar şi cei mari au de învăţat : « GOGOAŞA », « VULPEA ŞI IEPURELE », « CĂSUŢA DIN PĂDURE ». După spectacol, cei mici şi cei mari se pot juca cu personajele.16 FEBRUARIE, ORA 11.00 – “ POVESTEA CURCUBEULUI ”, 1-5 ANI.
Povestea curcubeului este cea care stă la baza atelierului nostru din aceasta lună.
Pe baza acestui scenariu culorile, rând pe rând, vin şi îşi spun povestea. Astfel copiii vor învăţa culorile, obiectele şi lucrurile care poartă veşmântul acestora şi în final ce este şi cum se formează curcubeul.
Pentru cei mici de 6-18 luni, este un spectacol educativ vizual, care va bucura şi va încânta ochiul şi psihicul copilului.
Pentru cei mai mari, este un atelier interactiv şi educativ la care vor participa cu multă bucurie.
Va  fi o explozie de culoare, lumină şi muzică clasică, care ne va conduce într-o poveste frumoasă, legenda curcubeului.
Durata aproximativ o oră

17 FEBRUARIE, ORA 11.00 – “VINE, VINE PRIMĂVARA ! ”
grupa mică 1-4 ANI,  grupa mare 5-10 ANI.
Nu mai este mult şi vine primăvara cu mult soare, verdeaţă şi flori, care apar rând pe rând, să ne bucure sufletul.
Însă, pentru acest eveniment avem nevoie de o haină nouă
Hai cu noi, la atelierul de sâmbătă 16 februarie, să personalizăm câte un tricou. Cu mic cu mare, vom picta pe ele diverse flori, frunze, copaci şi tot ceea ce ne trece prin cap.
Nu contează vârsta copilului, pentru că şi cu degetele putem face o minunata “haină de primăvară” personalizată după bunul plac.
În timp ce copiii vor picta tricoul, vor auzi şi câteva poveşti şi legende despre venirea primăverii.
Durata 😮 oră

Va anuntam din timp ce ateliere vor fi programate pe data de 23 februarie si 24 februarie !

Inscrieri : miniartshow@yahoo.com sau 0749 41 9999.

Adresa : Strada Negustori 34, Hobby Cafe, sector 2, Bucuresti.
Pagina de facebook: https://www.facebook.com/miniartsshow

7 Comments

 1. Ana stii cumva cat costa? Ca la ei pe site nu scrie 🙁

 2. Ana Naghi

  eu am gasit aceste preturi pe site :

  Pretul pentru participare este de 50 lei pentru un copil si un adult.
  Doi adulti si un copil 70 lei.
  Doi copii si un adult 80 lei.

  * preturile includ si materialele necesare participarii la atelier.

  Poti suna la nr din articol, daca vrei sa fii sigura 🙂

 3. Mioara Hus

  Teatrul e o alta pasiune a mea, visam sa ajung actrita la un moment dat. De mica am facut teatru la „Casa pionierilor” asa se numea in vechiul regim, acum e „Palatul copiilor”, am jucat pe scena, e un sentiment de nedescris! Chiar daca n-am ajuns actrita, ca invatatoare, intotdeauna am realizat cu elevii mei piese de teatru, scenete, am ales ca disciplina optionala, la un moment dat, „Micii artisti” in cadrul careia,printre multe alte activitati deosebite, am facut si cursuri de teatru cu copiii. Sunt f. benefice astfel de activitati, copiii putandu-se exprima intr-un mod original, creativ, spontan,chiar daca sunt indrumati. E o idee excelenta MiniArtShow!

 4. Paun Loredana

  Eu in perioada liceului am jucat teatru .Faceam parte in perioada aceea dintr-o trupa locala severineana…toate piesele de teatru ale lui I.L.Caragiale le-am jucat …ce placut a fost …era greu sa ne facem costumele…nu se gaseau ca acum materiale…erau bani dar nu prea aveai ce sa iei cu ei…acum sunt de toate dar nu sunt bani…

 5. Ana Naghi

  Ce frumos! Eu doar scoala si atat si imi pare rau! Sper ca Ema sa poata face mult mai multe! Asa este, avem de toate, mai putin bani

 6. ghelbere elena

  Educatia luata ca o joaca este foarte buna.

Leave a Reply