Sanatate

Mituri legate de somn

Multi dintre noi suntem la varsta la care am vrea sa avem mai mult timp pentru somn, insa, din nefericire in practica lucrurile stau putin diferit.

Unii nu dorm suficient deoarece sufera de anumite afectiuni care le tulbura somnul, altii au copii mici care se trezesc in timpul noptii, altii lucreaza pana seara tarziu si tot asa.

Este insa foarte important ca atunci cand dormi sa ai un mediu perfect pentru somn si sa te bucuri de el. Pentru acest lucru trebuie sa-ti amenajezi dormitorul intr-un mod cat mai placut pentru tine. Daca ai o saltea veche si incomoda, cumpara o saltea  noua de pe Saltele-Online.ro. Daca lenjeria de pat nu este atat de confortabila ia-ti alta noua. Foloseste perne potrivite pentru pozitia corpului pe care o adopti pe timp de noapte. Aceste aspecte sunt importante pentru a avea un somn asa cum iti doresti.

In cele ce urmeaza vreau sa va vorbesc putin despre cateva mituri legate de somn. Pe unele poate le stii, pe altele nu.

Probabil cel mai cunoscut mit e faptul ca odata cu inaintarea in varsta oamenii vor dormi mai putin. Insa, multi cred ca e un lucru firesc si normal si ca orele de somn mai putine vor fi suficiente. In realitate insa, o persoana in varsta are nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Este adevarat faptul ca somnul de la o varsta e mai putin calitativ, deoarece oamenii se trezesc mai frecvent in timpul somnului, insa, necesarul de ore de somn ramane acelasi.

Un alt mit care circula frecvent e faptul ca organismul nu sufera daca dormi mai putin si ca sunt persoane care dorm 4-5 ore si se simt la fel de odihnite ca cele care dorm 7-8 ore. Pentru o perioada scurta de timp e posibil sa fie asa, insa, in timp, orele nedormite se vor resimti asupra organismului.

Faptul ca in timpul somnului creierul se odihneste este un alt mit frecvent auzit. S-a demonstrat faptul ca modificarile care apar la nivelul creierului in timpul somnului nu sunt semnificative. Creierul ramane permanent in alerta si are grija ca toate functiile organismului sa functioneze bine.

Daca mai stii si alte mituri legate de somn pe care vrei sa le impartasesti cu noi, lasa-le intr-un comentariu.

Si inca ceva: nu e un mit faptul ca pe Saltele-Online.ro vei gasi saltele de cea mai buna calitate la cele mai accesibile preturi.

1 Comment

  1. ghelbere elena

    O saltea buna si o lenjerie de calitate imi face somnul bun.

Leave a Reply