Moda

Moda hainelor second-hand este…la moda

Moda hainelor si produselor de incaltaminte second-hand se raspandeste in Romania din ce in ce mai mult. O tendinta, cea a comertului de imbracaminte si incaltaminte folosita, nascuta nu numai din nevoia de a economisi bani, dar mai ales din dorinta de a recicla in vederea sustenabilitatii, prinde zilnic un contur din ce in ce mai definit. Exista multe magazine de unde puteti cumpara astfel de produse. Va recomandam magazinul Monda, magazin second hand din Bucuresti, unde, pe lanaga haine si incaltaminte, puteti gasi si accesorii sau obiecte pentru casa. Pe site-ul monda.ro puteti gasi toate locatiile acestui second-hand, cu adresa si programul aferent.

De ce sa purtati haine second-hand?

Purtarea hainelor second-hand devine un simbol al statutului: este foarte frecvent sa vezi grupuri de doamne elegante oprindu-se in astfel de magazine pentru a cumpara haine second-hand. Piata hainelor second-hand, de exemplu, a ajuns la o valoare de 24 de miliarde de dolari in Statele Unite in 2018, cu prognoza de a ajunge la 64 de miliarde in urmatorii ani; acestea sunt cifre extrem de mari care risca sa puna in criza marci internationale care produc imbracaminte. Cresterea exponentiala a pietei second-hand se dovedeste incredibil de rapida, mai ales in comparatie cu noul comert care, in ansamblu, nu prezinta o crestere semnificativa. Cumpararea hainelor second-hand inseamna sa mergeti in magazinele de imbracaminte, unde puteti alege dintre multe propuneri, ideale pentru a satisface orice nevoie atat pentru stil, cat si pentru dimensiuni. Hainele second-hand care sunt in prezent in vanzare in magazinul monda.ro constau in produse selectate, curate si de o calitate mai buna, desi pot fi achizitionate la preturi foarte avantajoase.

Care sunt motivele care stau la baza pietei second-hand

Motivul principal din spatele afacerii de imbracaminte second-hand este cel economic, care permite acestui comert sa concureze cu cel al modei actuale. Cumparand din lanturile mari de imbracaminte veti gasi, la preturi destul de accesibile, haine noi, insa confectionate cu materiale de proasta calitate. Cumparand haine second-hand puteti gasi, la preturi foarte reduse, articole de inalta calitate si rezultatul unei manevre rafinate. O alta cauza care justifica succesul din ce in ce mai mare al vanzarii hainelor second-hand este afirmarea modei vintage. Multi cumparatori care cauta haine de designer sunt atrasi de ofertele avantajoase de haine reciclate. Aceasta tendinta, care a fost initial in voga, in special in randul tinerilor, se raspandeste si la grupuri de cumparatori mai in varsta si pentru tipuri de haine foarte variate, precum rochii formale, rochii de seara sau rochii extravagante, care nu necesita o putere economica excesiv de mare.

Alegerea hainelor second-hand este sustenabila pentru mediu

Industria modei este a doua din lume in productia de factori poluanti, in special pentru consumul mare de apa. De fapt, principalele probleme legate de ecosistem depind de consumul de energie, de tipul de materii prime (adesea naturale, cum ar fi bumbac, lenjerie, lana, canepa etc.) si de emisiile de deversari legate de ciclurile de productie in atmosfera. La toate acestea trebuie adaugata productia de gaze poluante conectate la sistemul de transport, de obicei intercontinental si cea referitoare la post-vanzarea de produse destinate depozitelor de gunoi sau incineratoarelor. Decizia de a cumpara o haina second-hand garanteaza, in schimb, un impact redus asupra mediului. Reciclarea hainelor second-hand ofera, de asemenea, posibilitatea crearii unei garderobe personalizate la preturi foarte accesibile, reducand emisiile poluante in ecosistem.

Leave a Reply