Sanatate, Utile

Monitorizare cardiaca eficienta – aparatul ECG

Unul din cele mai comune aparate gasite in orice cabinet medical, de stat, privat sau chiar si in cabinetul doctorului de familie este aparatul ECG, un aparat medical de monitorizare cardiaca extrem de util atat pentru medici cat si pentru pacienti. Aparate ECG gasesti la Numeris, de diferite feluri, cu diferite capacitati tehnice in functie de ce are nevoie cabinetul tau medical.

ecg

Inima este organul cel mai important, centrul si masina care ne tine in functiune in fiecare zi, inima lucreaza mereu, bate tot timpul pentru noi, pompeaza sange in intreg corpul nostru, cel mai mic defect, cea mai mica problema pe care ea o intampina, noi o vom resimti puternic. Din aceasta cauza examinarea miocardului face parte din orice control medical, iar in functie de varsta pacientului, afectiunile pe care le prezinta sau pe care le are in istoric, acesta se face cu ajutorul ECG-ului sau cu ecograful in cazul in care se cer informatii suplimentare pentru cazuri speciale.

Cu aparatul ECG se realizeaza electrocardiograma care reprezinta un mod de a masura impulsurile electrice ale inimii. Acestea sunt reprezentate pe un grafic, care odata analizat de un medic va oferi date importante despre activitatea inimii. Activitatea electrica a inimii este detectata prin discurile metalice care se ataseaza la nivelul pielii. Acesti electrozi sunt o parte integrata a ECG-ului, se ataseaza la torace, brate si picioare. Impulsurile electrice receptionate de acestia se transforma in reprezentarea grafica de care am mentionat mai devreme.

Un ECG este indicat pentru mai multe lucruri. O durere in piept poate fi evaluata printr-o electrocardiograma, cauzele in acest caz pot fi aritmiile, ingrosarea peretiilor unei camere a miocardului, inflamatia sacului ce inconjoara inimia sau un nivel sanguin neobisnuit. ECG mai poate fi folosit si pentru monitorizarea eficientei eventualelor efecte secundare a medicamentelor cu efect in partea legata de activitatea electrica a inimii sau verificarea dispozitivelor implantate, precum pacemakere sau defribilatoare.

Aparatul ECG este extrem de util pentru monitorizarea cardica si detectarea din timp a afectiunilor. ECG-ul face parte din echipamentele medicale de ultima generatie care contribuie imens in imbunatatirea calitatii serviciilor medicale si implicit a calitatii vietii noastre. La Numeris gasesti o gama larga de echipamente medicale performante la preturi accesibile.

1 Comment

  1. Paola Paola

    Pana acum decat o singura data o electro-cardiograma ca aveam niste palpitatii, insa de curand am asistat la o eco-cardiograma pe care i-am facut-o lui Bibi care are o mica defectiune la „ticaitoare” si tehnologia mi se pare cu mult mai avansata, se vede tot, se poate masura orice canal, perete si se pot monitoriza bataile inimii, etc.

Leave a Reply