Utile

NLP-ul, directia spre dezvoltarea personala

gethumb.php

Atunci cand vorbim de dezvoltare personala tot mai multi vorbesc despre NLP, mai exact despre Programarea Neuro Lingvistica. Este un concept  care te poate ajuta mult daca esti intr-un moment dificil al vietii si nu stii ce ar trebui sa faci astfel incat sa devii persoana care iti doresti sa fii.

NLP-ul este un concept extrem de puternic folosit pentru a spori stima de sine si trecerea la transformarea personala, iar pentru o schimbare in bine ai nevoie de cursuri de NLP si dezvoltare personala.

De la anxietate, la probleme de comunicare, NLP-ul te poate ajuta sa treci peste barierele care stau in calea viselor tale. NLP este o modalitate prin care ajungem sa intelegem cum functioneaza mintea, nu creierul. Din momentul in care ai reusit sa intelegi cum functioneaza, vei putea folosi aceste informatii astfel incat sa faci schimbari in viata ta si sa ajungi in acel punct la care speri.

NLP-ul reprezinta un set de instrumente care te vor ajuta sa intelegi si apoi sa modifici tiparele de gandire si comportament. Toate aceste tehnici pe care le vei invata la cursurile NLP, te pot ajuta intr-o multime de privinte. Te pot ajuta sa comunici mai bine si sa iti imbunatatesti relatiile cu familia si prietenii, sa iti clarifici scopurile din viata ta astfel incat sa iti creezi un viitor de succes.

In urma cunostintelor dobandite, vei reusi sa iti cresti nivelul de energie si creativitate, vei invata tehnici care te vor ajuta sa te eliberezi de stres, tensiune, anxietate, si te va ajuta sa scapi de gandurile negative ce te-au impiedicat pana acum sa ajungi acolo unde iti doresti.

Modul in care gandim ne poate influenta intreaga viata deoarece tot ceea ce se afla in mintea noastra are un efect foarte puternic asupra comportamentului si actiunilor noastre. Asadar, la ce te poate ajuta NLP-ul?

Esti o persoana care se gandeste foarte mult la trecut? Amani constant anumite activitati care au un termen limita? Te simti trist, deprimat si nu stii de ce? Iti doresti sa iti imbunatatesti performanta la locul de munca? Esti blocat intr-o situatie si nu stii cum sa iesi? Doresti sa iti imbunatatesti performanta mentala? Vrei sa descoperi barierele care te-au impiedicat sa obtii ceea ce ti-ai dorit pana acum? Esti o persoana care lucreaza in vanzari si iti doresti sa faci o treaba mai buna?

Toate aceste intrebari pe care ni le punem zi de zi isi pot gasi raspunsul cu ajutorul NLP-ului. Toate tehnicile invatate pot fi aplicate pentru fiecare situatie in parte cu care ne confruntam astfel incat sa reusim sa ne imbunatatim din toate punctele de vedere.

4 Comments

  1. Nu stiam ca NLP-ul era legatura cu anxietatea, adica sa ajute. De cand zic ca o sa aprofundez domeniul asta…O sa ma reapuct de citit cat de curand.

  2. ghelbere elena

    Eu gandesc intotdeauna pozitiv, iar la munca intotdeauna imi rezolv sarcinile cu brio. Toata viata invatam, dar trebuie sa invatam si cum gandim si cum ne facem treaba.

  3. Nicolae Claudia

    Hmmm..discutabil subiect. In ceea ce ma priveste nu am avut probleme..indiferent cate sarcini am, intotdeauna le rezolv cu bine, iar trecutul nu face parte din viata mea de acum.

Leave a Reply