Utile

Orice firma are nevoie de servicii de contabilitate

servicii de contabilitate

Vrei sa iti deschizi o firma sau ai deja una? Atunci probabil stii ca indiferent de cat de mare este o firma aceasta are nevoie de contabilitate. Practic orice afacere presupune si acest aspect al finantelor, unul foarte important de altfel. Pe langa activitatea in sine pe care o desfasoara firma este nevoie de o buna gestionare a partii contabile. Daca o societate doreste servicii eficiente este de preferat sa apeleze la servicii de contabilitate oferite de o firma specializata.

servicii de contabilitate

Poate te intrebi care sunt serviciile pe care ti le poate oferi o firma de contabilitate. Desi la o prima vedere ar putea parea ca o firma specializata ofera o gama mica de servicii de contabilitate, lucrurile nu stau chiar asa.

Iar despre importanta primirii unor astfel de servicii nici nu mai incape vorba. Daca spre exemplu vrei sa iti deschizi un magazin si apelezi la o firma de contabilitate aceasta se va ocupa de latura financiar-contabila, iar tu vei face ce stii mai bine: comert. Vei fi oricum prea ocupat de aprovizionare si promovare, asa ca e bine ca de partea contabila sa lasi profesionistii sa se ocupe.

Iata asadar cateva dintre serviciile de contabilitate pe care o firma ti le poate oferi:

 • Consultanta financiara
 • Contabilitate salarii
 • Contabilitate statutara
 • Management financiar interimar
 • Indeplinirea obligatiilor fiscale declarative
 • Raportare manageriala
 • Raportare conform IFRS
 • Revizuire contabila
 • Servicii administrative

Dupa cum observi este vorba despre o gama larga care acopera multe nevoi ale unei societati.

Consultanta financiara

Atunci cand ai nevoie de informatii corecte si sigure in ceea ce priveste anumite probleme de contabilitate si chiar salarizare, analiza financiara, asistenta premergatoare unor achizitii sau asistenta in ceea ce priveste o serie de documente o firma de contabilitate te poate ajuta. Pentru ca tu sa te poti ocupa de afacerea ta asa cum iti doresti ai nevoie de multe ori de sfaturi profesioniste.

Contabilitate salarii

Partea de salarizare poate fi o adevarata incercare pentru firme, mai ales in cazul celor cu un numar mai mare de angajati. Daca nu doriti sa pierdeti timp si nervi cu acest aspect apelati la servicii de contabilitate salarii ale unei firme.

Ce presupun aceste servicii? Firma se va ocupa de intocmirea statelor de plata pentru salariati dar si de intocmirea contractelor de munca, inregistrarea acestora la Camera de Munca, de intocmirea si mai departe depunerea la autoritatile competente a declaratiilor fiscale salariale. Economia de timp este una considerabila.

Contabilitate statutara

Orice firma are nevoie de anumite rapoarte pentru a sti exact cum stau lucrurile si pentru o gestiune corespunzatoare. O firma ce ofera servicii de contabilitate te poate ajuta prin intocmirea balante de verificare, registre de vanzari si cumparari, rapoarte semestriale(30 iunie si 31 decembrie) si orice alt tip de rapoarte necesare.

Management financiar interimar

Uneori apar situatii de criza intr-o firma, precum lipsa unui director financiar. Cum trebuie luate in continuare decizii o firma competenta si experimentata te poate ajuta in aceste momente.

Indeplinirea obligatiilor fiscale declarative

Lasa in seama firmei partenere grija intocmirii si depunerii tuturor declaratiilor necesare(de TVA, despre impozitul pe profit, s.a)

Raportare manageriala

Aceste servicii presupun o contabilitate de gestiune si se refera in special la bugete si la rapoartele catre conducere sau catre actionari.

Raportare conform IFRS

Lunar sau trimestrial este necesara intocmirea unor rapoarte in conformitate cu IFRS(Standardele Internationale de Raportare Financiara). Firma le poate intocmi pentru tine.

Revizuire contabila

Daca vrei sa fii sigur ca orice actiune contabila este corecta apeleaza la o firma ce ofera servicii de contabilitate.

Servicii administrative

De la simpla intocmire a unei facturi pana la consultanta in timpul unui audit sau decizii privind recrutarea personalului firma de contabilitate este un real sprijin.

8 Comments

 1. Daca vrei sa deschizi o firma trebuie sa stii de la bun inceput ca esti nevoit sa pui oameni care stiu sa se ocupe de toate.. Specializati in contabilitate sau in orice ai nevoie. Fiecare cu specializarea lui.

 2. kamycamelia

  Foarte bun articolul, e de Folos celor ce vor sa isi deschida o afacere si nu au habar sa se ocupe de ea dupa

 3. Andreea Grecu

  Un articol foarte bun . Și foarte adevărat . Informația este cheia succesului. Și eu îmi doresc sa fiu un om de afaceri.

 4. Nicolae Claudia

  Acum te obliga legea sa ai un contabil autorizat. Nu cred ca mai sunt firme care sa nu aiba o persoana specializata pe acest domeniu

Leave a Reply