Utile

Pot prelungi durata de utilizare a anvelopelor?

anvelope

Parcul auto a crescut enorm de mult in ultimul timp, fapt ce poate fi observat in fiecare zi. Fara nici o urma de indoiala, un autovehicul este foarte util, insa inainte de a te gandi la avantajele pe care ti le ofera achizitionarea unui autovehicul, gandeste-te si la cheltuielile necesare intretinerii unui autovehicul. Pentru ca aceste cheltuieli sa fie necesare cat mai rar, prelungirea duratei de utilizare a componentelor autovehiculului devine prioritatea numarul 1 din momentul achizitionarii autovehiculului.

anvelope

 

Orice anvelope, fie ca sunt de iarna sau de vara reprezinta din punctul meu de vedere una din componentele careia proprietarul autovehiculului nu ii acorda o importanta foarte mare. Astfel anvelopele se uzeaza mult mai repede, motiv pentru care acestea trebuie inlocuite mult mai des. Si tocmai acest lucru incerci sa il eviti, nu-i asa? Pentru a veni in sprijinul celor care doresc prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor, in cele ce urmeaza o sa ofer cateva sfaturi, care din punctul meu de vedere ajuta la prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor, fie ca sunt anvelope de iarna sau anvelope de vara.

Conducerea unui autovehicul a carui anvelope nu se afla la presiunea atmosferica recomandata este unul din motivele pentru care inlocuiesti mai des decat e cazul anvelopelor. Pentru a evita pe viitor ca acest lucru sa se intample, iti recomand sa verifici lunar presiunea atomosferica din anvelope. Mentinerea acestora la presiunea optima va impiedica uzarea prematura a anvelopelor.

Pentru ca anvelopele nu se uzeaza uniform se recomanda ca acestea sa fie schimbate intre ele. Astfel, la fiecare 10.000-15.000 km parcursi se recomanda ca anvelopele din spate sa fie montate in fata. Acest lucru desi pare banal face ca uzura anvelopei sa fie aceiasi, la toate cele 4 anvelope.

Si daca deja respecti aceste mici sfaturi si totusi ai nevoie de o pereche de anvelope noi iti sugerez sa accesezi site-ul  http://optimalauto.ro/.

4 Comments

 1. Mihaica Iuliana

  Sotul meu pot spune ca are 2 perechi de anvelope, unele de iarna si unele de vara si mereu le schimbam intre ele. Recunosc este o cheltuiala insa mai bine preferam sa facem schimb intre ele decat sa cumparam altele in fiecare an.

 2. kamy camelia

  Eu nu ma pricep la masinii,nu am masina,am citit articolul,foarte interesant ,cand e vorba de mecanica,masini nu ma pricep de loc,da citesc cu drag articolele,poate pe viitor o sa am nevoie

 3. Lucica Lazar

  Noi mereu ne schimbam anvelopele, iarna si primavara sau cand vedem ca deja s-au uzat. Nu circulam mult timp cu anvelope uzate ca siguranta noastra e mai importanta.
  Am vazut acest procedeu si la sotul meu anvelopele din spate le pune in fata iar in spate cumpara altele noi 🙂

 4. Nicolae claudia

  Stiu ca sotul e foarte precaut cand vine vorba de schimbarea anvelopelor, avand in vedere ca trebuie sa fim in siguranta atunci cand mergem cu masina.

Leave a Reply