Utile

Program de formare Pedagog de Recuperare

Centrul de Formare Profesională al Universității Spiru Haret și Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) organizează programul de specializare pentru „Pedagog de recuperare”, cod COR 333003, autorizat de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților (CNFPA).
Programul este creditat de Colegiul Psihologilor din România cu 60 de credite.Tematica cursului cuprinde 60 de ore, împărțite în  34 de ore de teorie şi 26 de practică, cu următoarele module:

Introducere în Tulburările din Spectrul Autismului
Diagnosticarea TSA


Evaluarea beneficiarului şi stabilirea planului de lucru individualizat
Managementul de caz
Preterapia


Teoria comportamentelorManagementul crizei
Analiza comportamentala aplicata (ABA)
Introducere in PECS (sistem de comunicare prin pictograme)
Tehnici de comunicare alternativa
Metodele Teacch şi Give me 5Terapia prin joc
Coaching planuri individualizate-studii de caz
Interventia logopedica

Metoda Eu sunt special

Creativitate în autism


Integrarea în colectivitateControlul manifestărilor sexuale ale persoanei cu TSA
Terapia ocupationala

Rolul grupului de suport pentru aparţinătorii persoanelor cu TSA.

Cursul se adresează persoanelor cu studii medii și universitare care lucrează sau doresc să lucreze în domeniul autismului, psihologilor aflați în formare continuă, logopezilor, asistenților sociali, studenţilor, dar și familiilor persoanelor cu autism, profesorilor sau educatorilor care intră în contact cu persoane cu TSA.
Echipa de traineri îicuprinde pe cons.ed. Georgeta Crişu (ANCAAR), psih. Lili Covaci (Pyramid Educational Consultants Romania), dr. Florina Rad (Clinica de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului, Spitalul Obregia), lector dr.Simona Marica şi asist.drd. Loredana Bănică (USH).
Taxa de participare este 900 ron/cursant, care include suportul de curs, coaching pentru intervenția pe caz și pauzele de cafea.
Pentru înscriere completati formularul (pentru București aici , pentru Brașov aici) în 2 exemplare și să fie însoțit de

– 1 copie după cartea de identitate, certificatul de nastere și ultima diplomă de studii

– plata unui avans de minim 200 de ron.
Pentru Bucureşti: Puteti depune dosarul care sa contina cele de mai sus la Centrul de Practica in Autism, din cadrul Fac. de Sociologie-Psihologie a Univ. Spiru Haret, camera 105, bd. Basarabia 256, sector 3, Bucuresti (langa intrarea Faur, zona statiei de metrou Republica).
Persoana de contact: Raluca Ciochină, raluca@rpg-publishing.com, office@autismancaar.ro sau la telefon 0722 393 763.
Pentru Brașov: contactați pe Diana Nita, Presedinte al Asociatiei Raza de speranta in interventia si terapia TSA, Brasov, tel. 0746046466, razadesperanta.brasov@yahoo.ro, cj_dianamarin@yahoo.com

Bucureşti în perioada 28 martie – 20 aprilie 2013 (28 și 29 martie orele 16-20; 30 martie orele 9-17; 4 și 5 aprilie orele 16-20; 6 aprilie orele 9-17; 11 și 12 aprilie orele 16-20; 13 aprilie orele 9-17; 18 și 19 aprilie orele 16-20; 20 aprilie orele 9-17)
Brașov în perioada 24 mai – 23 iunie 2013

5 Comments

 1. Paun Loredana

  Este vorba sa se faca si un curs mai lung , de vreo 2 ani de psihologie la nivel national .Pe mine chiar m-ar interesa .Cursurile se vor tine in incinta colegiilor padagogice si nu ar fi cu taxa . Matusa mea , sora mamei mele , care esteinvatatoare mi-a spus ca a auzit azi in cancelarie discutandu-se de treaba asta .S-ar putea pe parcurs , cursanilor sa li se ofere si loc de munca ca psiholog sai logoped , in scoli , gradinite si camine .Acest curs este echivalentul unei scoli postliceale .

 2. Ana Naghi

  Ar fi foarte bine, iti dai seama ca stau cu ochii si urechile ciulite :))

 3. Mioara Hus

  Ce bine mi-ar prinde si mie acest curs, mai ales ca am nevoie de exact 60 de credite! M-am inscris la un curs in orasul meu pt. „Analiza comportamentala aplicata” – ABA, care dureaza 2 zile de week-end si costa 300 ron, dar primesc doar o diploma de participare, nu si credite, iar terapia ABA nu prea merge pt. fetita mea, poate voi putea aplica anumite idei de interventie comportamentala in cazul ei.Oricum, nu-mi strica!

 4. Ana Naghi

  Iti doresc sa reusesti sa obtii cele 60 de credite, dar mai ales, sa gasest terapia potrivita fetitei tale!

 5. ghelbere elena

  sunt bune aceste cursuri atat pentru personalul din invatamant daca si pentru parinti.

Leave a Reply