Diverse, Utile

Proiecte de case, proiecte pentru viitor

proiecte case

Cand eram mica nu ma interesa prea mult subiectul „case”. Pentru mine nu conta decat acasa, era singura casa frumoasa de pe lumea aceasta. Pe masura ce am crescut am inceput sa visez la cum va arata casa mea atunci cand va veni vremea sa imi iau zborul. Nu stiam prea multe despre ce inseamna partea de proiecte case, eu aveam in minte doar imagini ale viitoarei mele case.

Atunci cand visul incepea sa prinda contur am inceput sa ma informez. Am vrut sa stiu cat mai multe pentru ca imi doream ce era mai bun pentru mine si familia mea, doar asa puteam construi o casa aproape de visul meu.

proiecte case

Proiectul unei case este primul pas spre indeplinirea visului

Orice casa incepe nu cu fundatia, ci cu proiectul. Ideile viitorului proprietar sunt transmise arhitectului care vine cu propuneri de proiecte.

Pentru ca inceputurile sunt foarte importante alege unul dintre nenumaratele proiecte case executate de persoane profesioniste.

Proiecte pentru case mici sau mari?

Oare de ce toti visam ca vom avea o casa mare cat un palat? Pentru ca este un vis, iar realitatea o descoperim mai tarziu. Atunci realizam ca nu avem nevoie de un spatiu foarte mare pentru a ne simti excelent. Intelegem si ca o casa mare inseamna costuri mari, de la proiectare pana la constructie, iar mai apoi intretinere. Si uite asa visul din copilarie se transforma si imbraca alte haine: unele practice, prietenoase cu bugetul familiei.

Personal m-am convins ca un spatiu mai mic dar inteligent utilizat este mai valoros decat unul mare care nu acopera toate nevoile locatarilor.

Deci, daca ma intrebati pe mine ce aleg: proiecte case mici sau proiecte case mari voi opta cu siguranta pentru prima varianta. Pentru ca nu vreau ca visul sa se transforme in cosmar pe masura ce trec la constructia casei si nici nu vreau ca intretinerea ulterioara sa fie o corvoada. Vreau sa ma bucur de caminul meu, vreau confort si liniste, nu griji si probleme.

 

Cum stii care tip de proiect ti se potriveste?

Nu trebuie sa fii arhitect ca sa iti dai seama ca sunt multe tipuri de proiecte case din care poti alege. Cum va spuneam, cu ceva vreme in urma am inceput sa ma documentez si am aflat ca pot alege intre un proiect pentru o casa moderna si una pentru o casa traditionala, intre un proiect pentru o casa mare sau pentru una mica, etc.

Si atunci, dintre atatea variante, cum stii care este proiectul care ti se potriveste? Simplu: intreaba-te ce asteptari ai de la casa ta. Fa o lista cu conditiile pe care casa trebuie sa le indeplineasca si apoi mergi sa discuti cu un arhitect. Acesta iti poate arata proiecte tip care se preteaza dorintelor tale sau te pot ajuta cu un proiect personalizat. Solutii sunt cu siguranta, important este sa optezi pentru unul dintre numeroasele proiecte case create de profesionisti. Asa vei fi sigur ca viitoarea ta casa va fi una sigura, confortabila si durabila. Nu lasa proiectarea casei la voia intamplarii, construieste dupa un plan inteligent.

5 Comments

  1. Am gasit o casa foarte interesanta pe site-ul mentionat in articol. Dar nu am gasit multe informatii despre pret. Aceasta este casa: http://www.crihan-construct.ro/proiect/casa-gabriel-locuinta-individuala-p1e-proiect-casa-tip/

  2. kamycamelia

    Interesant articolul,am vazut niste proiecte de case pe situl lor foarte frumoase,…eu daca as avea posibilitatea,casa mea de vis ar fi una in stil american,ador acele case

  3. Mihaica Iuliana

    Eu si viitorul meu sot visam la o casuta a noastra de mult, cum sistemul nostru este corupt si nu am putut lua prin prima casa un credit ceva, am luat ceva la rosu si ne-am ridicat singurei casuta noastra. Asta se intampla acum doi ani. Pana la primavara speram sa fie gata si sa ne si mutam acolo, este foarte micuta insa este a noastra si o iubim deja deoarece a inceput sa prina foarma si culoare. Sunt Amy Iulia pe facebook

  4. Nicolae Claudia

    Acesta a fost si visul meu..sa am o casa doar a mea..a familiei mele. Nu imi plac palatele..prefer ceva util si sa te simti acasa.

Leave a Reply