Familia mea este mare iubitoare de paste. Daca sotul si fiica nu au nicio problema in a cere inca o portie, eu recunosc ca nu ma mai impac usor cu glutenul. Multe s-au schimbat in stilul meu de viata de cand am suferit colecistectomia…
Daca nu vrei sa renunti la placerea unei portii de paste, dar vrei sa ai grija de sanatatea ta poti alege pastele bio fara gluten. Slava Domnului, sunt atatea optiuni!
Am descoperit pe un site bio o multitudine de sortimente de paste fara gluten din: linte, naut, orez, chiar si fasole neagra. Recunosc ca nu am putut rezista tentatiei de a comanda, pe langa alte produse si fusili din linte rosie fara gluten. De ce le-am comandat? Simplu, pentru ca aceste paste: sunt bio, 100% din legume, sunt fara gluten, sunt o sursa de fibre si proteine vegetale si au contin scazut de carbohidrati.
Achizitia a meritat cu prisosinta! Pastele din linte, pe langa ca sunt aratoase(stiti voi, mai intai mancam „din priviri”), sunt si gustoase. E clar ca gustul difera fata de cel al pastelor obisnuite. Pastele din linte au un gust dulceag, care a placut tuturor, inclusiv fetitei. De asta ma temeam, dar mi-am facut griji inutil. Pot fi consumate fara niciun sos, asa simple.
Spre deosebire de pastele obisnuite acestea fierb mult mai repede, insa raman ferme. Nici macar o singura pasta nu s-a faramat! Pentru a le mentine textura placuta recomand sa le fierbeti pentru circa 4 minute (al dente).
Dupa ce am mancat o portie obisnuita de paste din linte nu am mai avut senzatia de balonare. Altfel spus, m-am bucurat de un gust bun, dar fara urmari neplacute.
Iata si reteta foarte simpla, dar gustoasa pe care am pregatit-o eu:
Ingrediente:
- 250 g fusilli din linte rosie
- o ceapa
- un ardei rosu
- patrunjel verde
- ulei , apa
- sare, piper
Mod de preparare:
- Pune apa suficienta la fiert.
- Pregateste ceapa si ardeiul. Toaca ceapa marunt si taie ardeiul fasii.
- Caleste ceapa si ardeiul in ulei cu putina apa
- Cand apa fierbe, adauga pastele si fierbe-le pentru 4 minute. Scurge-le si amesteca-le cu legumele calite.
- Asezoneaza cu sare si piper si adauga verdeata tocata.
Pofta buna!
Valeria Chertes
O reteta usoara dar cred ca este foarte gustoasa.
ghelbere elena
O reteta foarte usor de facut si foarte sanatoasa.