Anul trecut, in mai , atunci cand am „inaugurat” blogul imi doream o noua provocare, voiam sa cunosc oameni noi si sa aflu lucruri cat mai interesante si diverse. Si asteptarile mele au fost rasplatite, iar eu am iesit din cercul foarte strans in care traiam si asta nu poate decat sa ma bucure! Am acceptat provocari diverse pentru ca omul cat traieste, invata.
Dupa vreo 10 ani de stat la bloc, am revenit pe pamant si sa nu credeti ca la tara e totul usor, confortul se obtine cu multi bani si cu multa munca. Normal ca trebuie sa ma conectez la reteaua de apa, la canalizare si la gaze(bine ca exista!), dar o voi face pe rand, dupa cum imi permite bugetul. Asa ca dai si-ncepi sa te documentezi pe tema instalatii! Subiect despre care inainte stiam la fel de multe cam pe cat de bine vorbesc dialectul mandarin…
Cum sunt un om care nu se arunca inainte fara sa stabileasca un plan si totul trebuie sa fie pus sub semnul sigurantei, ajung la capitolul robinete de siguranta. La ce folosesc? Sa nu speli covoarele fortat in fiecare zi… Apa are o presiune fluctuanta, iar asta poate afecta la un moment dat instalatiile, iar rolul robinetilor este sa le protejeze. Cautand eu informatii, am gasit pe calorserv.ro unele detaliate, nu toata lumea e instalator. Stiati ca cele mai utilizate „sisteme” de siguranta sunt reductoarele de presiune? Pe langa ele ar mai fi si supapele de siguranta si separatoarele termodinamice.Nici macar nu stiam cum arata unele, daramite sa stiu mai multe! Dar, cu rabdare si impreuna cu sotul – deh, tot barbatii se pricep mai bine la asta!- am aflat si cum arata si care e rolul lor in tot ansamblul instalatiilor. Sa nu credeti ca pot da lectii, dar nici nu mi-e rusine: stiu de exemplu, de pe jafar.ro ca robinetii sunt de mai multe tipuri(inca mai am de lucru la capitolul memorare denumiri, dar nu renunt eu asa usor), acum stiu ca si robinetii pot avea sertare(asa zice la site!) si multe alte lucruri.
Ca vrei sau nu sa devii expert intr-ale robinetilor de siguranta sau pentru simplul motiv ca nu ar fi rau sa ai unele in casa ta si sa eviti inundatiile, iti recomand sa arunci o privire si aici: http://www.scregent.ro/produse/robinete-industriale/robinete-de-siguranta/
Calin Andreea Daniela
Buna scumpa!
Ai un tag de la mine daca vrei sa-l faci http://anfreutza.wordpress.com/2013/04/30/super-sweet-blogging-award/
Ancutza1993
Omul cat traiesit invata 😉 e bine ca nu te dai batuta si perseverezi 😉
Ana Naghi
Eu asta o am in sange, mostenire de la tata :))
Maria Elena
Te felicit pentru perseverenta si pentru faptul ca esti in linia intai a „bataliei”. Spor la treaba in continuare la ce mai ai de facut prin curte! Iar ceea ce ne-ai prezentat aici , sunt informatii foarte importante! Multumesc! 🙂
Bianca Roxana Anitei
Foarte interesant subiectul…e bine de retinut informatiile, in caz de nevoie!;)
Marius
Mi se par foarte buni si utili acesti robineti de siguranta pentru ca ofera o utilizare cat mai indelungata instalatiei fara sa o forteze.