Sanatate, Utile

Servicii medicale de calitate in cabinetele private

Doctor

Sanatatea fiecaruia dintre noi este cel mai de pret lucru pe care il putem avea. Stim ca nimic pe lumea asta nu ne poate ajuta sa o cumparam si de aceea incercam cat mai mult sa avem grija de ea. De cele mai multe ori, cand ne imbolnavim, una din problemele cu care ne confruntam sunt bineinteles banii, si sumele pe care trebuie sa le platim pentru anumite tratamente si consultatii. Atunci cand dorim sa tratam o afectiune cautam centre medicale care sa ofere servicii medicale decontate in Ploiesti, sau oricare alt oras.

Sistemul sanitar din tara noastra nu este cel mai eficient si cei mai multi bolnavi se orienteaza spre centre medicale private, deoarece au mai multa incredere in ei decat in serviciile primite intr-un spital de stat. Si de cele mai multe ori si o simpla consultatie intr-un cabinet particular costa destul de mult, insa sunt unele care ofera servicii medicale decontate. Din aceasta cauza, cei mai multi dintre noi se orienteaza spre astfel de alternative.

Cu siguranta in spitalele noastre sunt o multime de medici priceputi si care isi fac treaba foarte bine, insa sistemul este praf. Conditiile din spitale lasa de dorit si in plus coruptia este la ea acasa. Multi se gandesc ca daca tot trebuie sa plateasca pentru o anumita interventie, de ce sa o faca intr-un spital de stat unde conditiile lasa de dorit si de ce nu ar opta pentru un tratament intr-o unitate medicala privata? Conditiile sunt mai bune si s-ar putea ca unele tratamente sau o parte din serviciile medicale sa fie decontate, ceea ce reprezinta un mare avantaj.

Parca acest sistem nu este de partea noastra si cateodata ne este frica sa intram intr-un spital de teama ca vom pleca de acolo cu mai multi microbi si mai multe probleme decat aveam inainte. Acest sentiment nu este unul potrivit si poate fi una din principalele cauze pentru care multi se sperie cand sunt bolnavi.

Nu este corect fata de noi sa cautam in alta parte solutii de tratament cand exista spitale care functioneaza. Nu ar trebui sa mergem in alta parte pentru tratamente, sau sa plecam in alte tari pentru a ne vindeca. Sistemul ar trebui schimbat si sa avem acces la serviciile medicale decente.

Alternativa noastra sunt de cele mai multe ori centrele medicale care ofera servicii medicale decontate in Ploiesti, Bucuresti si toate orasele din tara. Acolo mai avem speranta ca, cu ajutorul medicilor, vom rezolva problemele de sanatate cu care ne confruntam.

8 Comments

 1. Nicolae Claudia

  Eu de mult am renuntat la policlinici sau spitale de stat..e bataie de joc si trebuie sa bagi mana in buzunar adanc. Prefer sa dau niste bani la o clinica privata, dar sa fiu tratata corect si cu respect

 2. Mirela Nenciu

  Din pacate acesta este sistemul.Sper sa se schimbe ceva dar sincera sa fiu,nu cred.Avem medici buni dar conditii dezastruoase.

 3. Andreea Grecu

  Acesta este sistemul. Ce sa-i facem.. Dacă nu merge cum trebuie nici țara asta.. 🙁 Când mă gândesc ca atâția doctori pleacă în străinătate fiindcă acolo se plătește de nu știu câte ori mai bine. Oare unde vom ajunge?!.. :'(

 4. MATEI GABRIELA

  Un sistem sanitar in colaps. Eu nu am posibilitati sa merg la privat si nici la spitalele de sta fiindca daca nu am serviciu nu am asigurare.Sper sa nu am nevoie niciodata de aceste servicii medicale.

 5. Rox

  Nu stiu daca o sa ma credeti, dar eu am renuntat de doua ori sa merg la spital cu fiica mea de frica sa nu ne intoarcem cu cine stie ce alte boli de acolo. Pur si simplu mi-e frica sa ajung acolo si situatia sa se agraveze. Cate cazuri n-au fost…:(

 6. Lucica Lazar

  Este ingrozitor sa ajungi la spital,pentru oricine….eu una uras spitale in general nu conteaza daca e de stat sau privat…dar din pacate recent am avut nevoie de medici, am mers la stat si spre surprinderea mea am gasit un medic foarte bun si cu suflet mare…este sau nu de garda ea este mai mult in spital langa pacienti. Este vorba de o doamna doctor si mai rar gasesti persoane ca ea….

 7. ghelbere elena

  Este o deosebire foarte mare in modul in care esti tratat la stat in comparatie cu privat.

 8. Miha Mihaela Lavinia

  este trist ca sa ajuns practic sa te lase sa mori,sa suferi de dureri desi platesti lunar o asigurare de sanatate si cand se intampla raul sa fi nevoie sa bagi milioane bune in buzunar pentru a avea parte de atentie desi sunt platiti deja pentru munca lor 🙁 este trist si dureros stiu cum este sa treci prin asta, sa fiu nevoita sa ma duc la particular pentru ca spitalele si clinicile de stat te nenorocesc si mai rau

Leave a Reply