Utile

Sfaturi pentru o gradina de vis cu investitie minima

Ca o spunem cu voce tare sau nu, toti ne dorim un crampei de pamant al nostru. Ce poate fi mai frumos decat sa ai florile pe care le iubesti, legume si verdeturi proaspete si o oaza de relaxare pentru serile cu adieri blande?!

Eu am crescut la tara, am locuit 10 ani in oras si m-am intors la tara. Din mai multe motive, dar marturisesc ca a avea coltul meu de rai a fost unul care a contat mult in decizie. Nu m-am acomodat nicio secunda cu excesul de asfalt.

De ce va scriu despre acest subiect? Pentru ca am revazut clipul cu gradina lui Costin si mi s-a reaprins scanteia. Dorinte mai vechi au revenit. Dorinte care s-ar putea transforma in realitate cu un imprumut de la Provident.

 

Acum sa nu va imaginati ca ma dau banii afara din curte casa, dar asta nu inseamna ca nu imi pot indeplini visul. Ca nu pot amenaja o gradina de vis cu bani putini. Insa pentru asta e nevoie de chibzuire si de un plan pentru reusita.

Iata cateva idei despre cum intentionez sa imi indeplinesc visul:

1. Planul de bataie

Alfel spus, pun pe hartie ce vreau sa am in gradina. Nu strica nici o schita in care sa aleg pozitia aleii cu flori, a brazdei cu legume sau a locului in care va trona balansoarul de gradina. In nicio lupta nu pleci fara o strategie, asa ca nici eu nu ma aventurez la investitii daca nu stiu ce vreau sa obtin.

2. Necesarul

Aici intra toate materialele, ustensilele si tot ce imi trebuie sa am o gradina ingrijita. Foarte important este sa fiu cat se poate de obiectiva si sa delimitez de ce imi trebuie de ce nu are rost sa cumpar doar pentru a aglomera inutil magazia de scule. Sau oare chiar merita sa cumpar bulbi de te-miri-ce flori daca nu le prieste vremea de la mine?

3. Preturile

Acum ca stiu ce vreau in gradina si am pus pe lista si tot ce imi trebuie, urmatorul pas este sa caut oferte, sa compar preturile si sa cumpar dupa ce am cantarit bine. Daca stii sa cauti si ai putina rabdare, ai putea reduce considerabil cheltuielile.

 4. Economiile

Sunt sigura ca v-am indus in eroare! Nu ma refer la economiile legate de alegerea preturilor mici, ci la altceva. Ma refer la a strange semintele si bulbii de flori pentru anul viitor, la a recicla diverse obiecte(spre exemplu, am vazut la cineva o superba jardiniera creata dintr-un… cauciuc de masina. Arata demential!).

Acum teoria ca teoria, problema e la practica. Si ca sa va demonstrez ca sfaturile vin din proprie experienta, iata ce as cumpara pentru cu mai putin de 500 lei o gradina frumoasa.

Precizez ca gradina mea de vis cuprinde: flori, o gradina de legume si verdeturi, o bolta din vita de vie si un loc de relaxare.

Chiar daca am cumparat casuta cu o parte dintre cele dorite la pachet, mai avem totusi de investit in ustensile noi pentru gradina…

ustensile gradina

Grebla 15.33 lei

Cazma 19.63 lei

Sapa 13.90 lei

Foarfece pentru vie 14.07 lei

——————–

Total : 62.93 lei

… si in zona de relaxare care cuprinde :

Balansoar de gradina

balansoarPret: 199 lei

Leagan pentru Ema

leagan dPret: 42.94 lei

Gratar de gradina

gratarPret: 169 lei

Dupa cum vedeti am ales pentru intreaga familie, totul pentru o mica oaza de relaxare in care sa ne reincarcam bateriile petrecand timp de calitate. Ati facut totalul? Ei bine, pentru tot ce vedeti prezentat mai sus nu as cheltui mai mult de 473.87 lei.

Desi nu pare mult, ce te faci cand lucrezi in invatamant si primesti 700 de lei? Incetezi sa mai ai vise, sa mai traiesti si pentru tine? O solutie ar putea fi un imprumut de 500 lei, spre exemplu. Pentru ca uneori avem nevoie sa facem lucruri si pentru sufletul nostru, nu doar „ce trebuie” . Cand este important pentru tine nu sta prea mult pe ganduri!

4 Comments

  1. spor la gradinarit! e o activitate relaxata oarecum :*

  2. Eu stau la casa de cand ma stiu,nu stiu daca as rezista mult timp la bloc 🙂
    Un articol foarte util! :-*

Leave a Reply