Utile

Sisteme solare fotovoltaice industriale pentru hale de productie

Halele de productie industriale prezinta un potential imens pentru instalarea de sisteme solare fotovoltaice industriale si se pot folosi panourile solare impreuna cu alte echipamente pentru generarea de electricitate, in scopul de a scadea costurile de productie, pentru ca la scara industriala, consumul de curent electric poate ajunge la valori foarte mari.

De ce am instala sisteme solare fotovoltaice industriale pe cladirile industriale? Pentru ca exista foarte mult spatiu disponibil. Stim cat de mari sunt aceste hale de obicei, asa ca exploatarea acoperisului lor este o idee excelenta. Piata de energie a fost pana nu de mult timp dominata de proiecte foarte mari, in comparatie cu care cele de tip industrial, rezidential sau agricol, care sunt destul de mici.

Unii dintre cei care au sau folosesc hale de tip industrial cu siguranta nici nu s-au gandit la aceasta posibilitate de a reduce costurile, iar altii poate s-au gandit dar li se pare o investitie prea mare. Insa investitia este mare chiar din cauza suprafetei mari care poate fi acoperita, fiind necesare panouri de dimensiuni mari, care sa produca o putere foarte mare necesara proceselor de productie.

In functie de consum, investitia initiala poate fi amortizata in timp foarte scurt. Romania este una dintre tarile care beneficiaza de radiatie solara din plin, iar asta este foarte bine din punct de vedere al performantelor care pot fi obtinute pentru sisteme solare fotovoltaice industriale, rezidentiale sau comerciale.

Panourile solare se pot instala pe acoperisul halelor industriale in mai multe feluri. Ele se pot amplasa pe acoperis cu ajutorul unor sisteme de prindere fixe sau dinamice – trackere solare. Trackerele permit orientarea panourilor in mod constant catre soare, urmand astfel traiectoria soarelui pe cer.

Ideea este sa se obtina o eficienta cat mai mare pentru panouri, iar potentialul maxim este dat de utilizarea trackerelor solare. Pe langa panouri se vor mai instala invertoare, baterii pentru stocarea energiei electrice si alte componente necesare functionarii corespunzatoare a sistemelor fotovoltaice industriale.

Vrei energie solara maine? Daca vrei energie maine pentru hala ta industriala sau pentru orice alt proiect, comanda azi sisteme fotovoltaice din magazinul online E-acumulatori si venim sa iti instalam panourile!

Leave a Reply