Utile

Solutii pentru o izolare eficienta a unei mansarde functionale

Mansarda reprezinta un spatiu mai expus al locuintei tale, drept pentru care se impune necesitatea luarii unor masuri de protectie corespunzatoare, astfel incat rezidentii sa beneficieze de un climat optim. Izolarea trebuie sa fie perfecta, atat din punct de vedere termic, cat si fonic, iar pentru realizarea acestui obiectiv va trebuie cele mai bune materiale de constructie. De regula, trebuie sa va ganditi la aceste aspecte inca din faza de proiectare, pentru a asigura in primul rand o temperatura constanta in interiorul spatiului locuibil creat sub acoperis. In acest mod, nu va fi nevoie de investitii ulterioare in diverse lucrari de reparatii scumpe.

Exista o multitudine de materiale izolatoare, cum ar fi fibrele de celuloza pentru realizarea unei izolatii prietenoase cu mediul inconjurator. Un alt material popular este polistirenul expandat, rezistent la infiltratii, ieftin si simplu de instalat. De asemenea, puteti opta pentru vata minerala de sticla sau vata minerala bazaltica.

Noi va recomandam sa nu neglijati nici aspectul privitor la suprafata vitrata. Pentru a dispune de o buna ventilatie a mansardei dumneavoastra si pentru a bloca orice zgomot exterior, va puteti orienta catre montarea unor ferestre de mansarda HIVE 500. Noile geamuri dublu standard cu acoperire low, umplute cu argon prezinta articulatie mediana si beneficiaza de un maner elegant, permitand ventilarea pasiva a incaperii gratie celor doua pozitii secundare in care pot fi blocate. In plus, modelele de ferestre de mansarda din gama Hive sunt destinate amplasarii pe orice tip de acoperis cu inclinatie intre 15-90 de grade. Un alt avantaj pe care il ofera consta in trecerea luminii natural cu aproape 10% mai mult fata de alte sisteme de ferestre.

Asadar, daca va intereseaza sa izolati in mod eficient incaperea situata la mansarda, ar fi bine sa aveti in vedere si montarea unor ferestre durabile, care sa asigure o ventilatie corespunzatoare, cu estetica deosebita si usor de curatat.

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Stau la apartament dar sora mea are casa cu mandarda si cand merg la ea prefer sa dorm la mansarda care este foarte bine izolata fonic si termic.

  2. Gradinariu Madalina

    N-am mansarda chiar daca stau la casa ????

Leave a Reply