Diverse, Utile

Stilul scandinav – apartamentul de vis

stil scandinav

Probabil in viata oricarui tanar vine momentul cand isi doreste sa plece de acasa, sa fie independent, sa aiba casa lui. Poate unii fac pasul asta extrem de repede, iar unii il amana cat de mult. Inca nici eu nu am facut acest pas, insa visez la ziua in care voi cauta printre ofertele de vanzare de apartamente din Cluj, Bucuresti, Timisoara, sau in orice alt oras din lumea asta.

De mult visez la o casa a mea, la un loc pe care sa il decorez exact cum imi doresc eu, cum am vazut pe toate blogurile de home decor. Si cine nu viseaza sa stie ca are casa lui, ca e un loc pe care il poate numi acasa, ca de acum incolo viata pe care si-o cladeste va incepe cu cumpararea primului apartament?

Deja stiu cum va arata apartamentul meu. Cu siguranta va fi decorat si mobilat in stil scandinav. Iubesc acest stil pentru ca pune accentul pe alb, simplitate, modernism si utilitate.

Si totusi, ce inseamna acest stil?

In primul rand, un apartament in stil nordic inseamna alb, de la pereti, podele si mobila. Aceasta culoare este preferata mea datorita faptului ca da luminozitate locuintei, da impresia de curatenie, si deschide spatiul. Faptul ca in acea zona majoritatea zilelor sunt mohorate, casele au nevoie de o locuinta si un decor care sa dea impresia de luminozitate. Nu va imaginati o casa in care totul este alb, nu asociati acesta culoare cu spitalele de la noi. Aceasta culoare reprezinta un fundal excelent pentru alte culori, iar cele recomandate sunt roz, albastru si verde.

Lemnul este un alt element predominant in casele scandinavilor. Acest material este preferat datorita faptului ca adauga o nota de caldura apartamentului. Indiferent ca este vorba de mobilier, accesorii, podea sau pereti, lemnul este materialul definitoriu al acestui stil.

Cum spuneam, simplitatea este una din caracteristicile principale, iar mobila se incadreaza si ea in aceasta categorie. Nordicii pun accent pe simplitate si functionalitate in acelasi timp, iar in casele lor nu veti gasi mobila masiva, sau obiecte de mobila care sa fie in plus.

Multa lume iubeste acest stil decorativ si a inceput sa devina extrem de popular in toata lumea. Expirma curatenie si ordine, inseamna simplu, frumos, si functional in acelasi timp, inseamna culori deschise si nenumarate posibilitati de a combina modernul cu traditionalul.

Acest stil decorativ mi se pare ca se potriveste extrem de mult tinerilor care nu au nevoie de foarte multe lucruri in apartament. E decorul perfect pentru persoanele care isi doresc un apartament simplu si frumos, un loc in care au exact tot ceea ce au nevoie, nimic in plus.

Eden Imobiliare str. Dorobantilor nr 42 Ap 14 Et 1 Cluj-Napoca, Romania 400117 Phone: 0371376027

3 Comments

  1. kamycamelia

    Da e buna ideea, si. Mie imi. Place acest stil, imi place sa fie cat mai simplu apartamentul si nu. Prea plin de mobila

  2. Nicolae Claudia

    Si mie imi plac peretii albi, dar am optat pentru mobila venghe

Leave a Reply