Utile

Suntem acoperiti!

Ploua, ploua, ploua

Vreme de betie,

Ce melancolie?

De-asta imi arde mie?!

Pai cum sa mai am pofta de rime cand la mine in casa ploua ca afara? In fiecare seara urmaream cu infrigurare prognoza meteo, doar-doar nu o mai ploua!

Ca orice om, am visat intotdeauna la casuta mea. Doar ca in visul meu acoperisul rosu era zdravan, nu ca cel pe care il aveam acum ceva vreme. Dupa ani de munca, am reusit sa imi cumpar o casuta. Nu m-a interesat sa fie mare, sa aiba nu stiu cate sute de metri patrati, am vrut doar sa fie a mea… Si m-am bucurat cand am auzit pretul, am stiut ca visul meu va deveni realitate. Doar ca orice minune tine doar 3 zile… Adica la fix 3 zile dupa ce ne-am mutat in casa noua, am udat-o. Si nu printr-o petrecere, cum ati putea crede, ci ajutati de o ploaie mocaneasca de ziceai ca e sfarsitul lumii. In acele zile toate vasele noastre de bucatarie au devenit recipiente de colectare a apei de ploaie, iar noi – atunci cand puteam- mancam sandvisuri. Frumos inceput in casa noua, de povestit nepotilor, nu alta!

Cand soarele a aparut pe cer si in casa noastra, prin sparturile din acoperis, am facut consiliu de familie cu ai mei. Ce e de facut? Noroc cu fratele meu cel mare, meseriasul casei, om priceput la toate si atotcunoscator. El ne-a vorbit despre acoperisul Metigla, salvarea noastra, dupa cum spunea. De la el am aflat ca Metigla inseamna tigla metalica de la Coilprofil, un acoperis durabil si frumos, adica exact ce aveam noi nevoie la acel moment!

casa

Calculata din fire, cum ma stiti, am vrut sa aflu mai multe despre acest acoperis din tigla metalica pe care ni-l propunea fratele meu. O decizie pentru casa trebuie cantarita bine, nu e ca si cum ti-ai permite sau ai avea nervii necesari sa schimbi acoperisul o data pe an… Si mirata am fost sa aflu ca Metigla are o durata de viata de 50 de ani, eu sa fiu sanatoasa si sa traiesc fericita in casa mea pana la 80 de ani, sa vad cum a rezistat acoperisul! Ah, are si o garantie de 10 ani!

Terifiata de gandul ca o noua ploaie ar putea incepe , m-am gandit si la cat timp ar putea dura lucrarea. Nu de alta, dar daca in casa ploua cu un acoperis, cum ar fi fost fara? Si iarasi mi-am facut griji inutile: tigla metalica Metigla are un montaj usor, iar casa mea nu e mare, deci lucrarea se gata repede. Pana la urmatoarea ploaie am fi fost complet acoperiti.

Trebuie sa recunosc ca si designul modern, consilierea tehnica din partea Coilprofil, precum si garantia unor pierderi minime au cantarit mult in luarea deciziei. Si nu am regretat nicio secunda! Acum, dupa 3 ani de cand avem acoperis nou, casa noastra arata la fel de bine! Iar ploaia nu mai inseamna pentru noi stres, ci o ocazie numai buna de a sta mai mult in casa, impreuna.

Noi sarbatorim 3 ani de cand ne-am montat acoperisul Metigla, iar acum, la ceas aniversar pentru Coilprofil, care sarbatoresc 10 ani de tigla metalica, nu pot decat sa le multumesc pentru ajutorul acordat si sa le urez viata lunga!

10 ani

3 Comments

  1. Offf….imi pare rau pentru voi ! Dar este minunat cand ai pe ce si pe cine sa te bazezi cand treci prin momente ca cele descrise de tine !

  2. Ce bine e cand totul se termina cu bine 😉
    Acoperisul casei cat si tamplaria conteaza foarte mult 🙂

Leave a Reply