Utile

Țigla metalică – 5 motive pentru care să o alegi

Lejeră, estetică și ușor de montat, țigla metalică este un material ideal pentru renovarea unei case vechi sau pentru construirea unei case noi, de la zero. O soluție extrem de folosită în zonele urbane dar și în cele din jurul orașelor, țigla metalică este, de asemenea, o soluție extrem de răspândită și pentru casele din zone montane, datorită rezistenței foarte mari la temperaturi extreme. Însă acesta nu este singurul avantaj pe care îl conferă țigla metalică.

Greutate mică

Când vorbim despre renovarea unui acoperiș, ne gândim imediat la sarcina pe care noul acoperiș o va exercita asupra structurii de rezistență a clădirii. Și, în mod special când este vorba despre clădiri vechi, cu structuri de rezistență peste care au trecut anii, greutatea materialelor alese pentru renovarea acoperișului nu este deloc un subiect simplu.

Țigla metalică are o greutate medie de numai 8 kg/mp, pe când țigla ceramică are o greutate de 45-50 kg/mp. O clădire veche, slăbită de trecerea timpului nu va rezista, în niciun caz, la sarcini atât de mari pe cât presupune țigla ceramică. Acesta este motivul pentru care țigla metalică este soluția cea mai potrivită pentru renovarea clădirilor vechi.

Gamă variată de finisaje

Foarte departe de imaginea unei simple învelitoare de tablă, țigla metalică a dovedit de-a lungul timpului că se poate adapta unor stiluri cât mai diverse și cât mai moderne. Pornind de la ardezie și ajungând până la varianta Tavaillon, țigla metalică propune numeroase finisaje, inspirate din stiluri clasice sau contemporane. De asemenea, există și o gamă foarte variată de culori pentru țigla metalică, absolut ideale pentru personalizarea unor tipuri cât mai diverse de acoperișuri din țiglă metalică.

Montaj simplu și facil

În situațiile în care configurația șantierului permite acest lucru, montarea țiglei metalice se poate face chiar direct peste acoperișul vechi al casei. Acesta este un avantaj extrem de important pentru locatarii imobilului, pentru că nu este nevoie să evacueze casa în perioada lucrărilor de renovare.

De asemenea, țigla metalică este extrem de avantajoasă și pentru case noi, pentru că durata lucrărilor de montaj țiglă metalică este foarte scurtă, în general doi muncitori putând acoperi între 60 si 100 de mp într-o singură zi.

Garanție extinsă

Țigla metalică este un material extrem de robust: în general, ea are o garanție mai mare decât standardele de piață pentru alte tipuri de plăci, inclusiv plăcile ceramice. Desigur, la fel ca pentru orice alt material de construcție, există diferite calități de țiglă metalică, și este important să alegeți calitatea cea mai bună, garantată mulți ani.

Țigla metalică de o calitate foarte bună, așa cum este cea oferită de RoofArt este garantată pe o durată de până la 30 de ani, și este tratată împotriva coroziunii și pentru menținerea culorii, ceea ce o face o soluție excelentă pe termen lung, fără să-și piardă în timp din calitate și din aspectul impecabil.

Țigla metalică de calitate de la RoofArt răspunde astfel unora dintre cele mai exigente așteptări ale profesioniștilor din domeniu și ale beneficiarilor de proiecte. În plus, la RoofArt ai garantat cele mai bune prețuri țiglă metalică de pe piață.

Nu necesită întreținere

Pe tot parcursul duratei sale de viață, nu vor fi necesare lucrări de reparații pentru a păstra impermeabilitatea țiglei metalice. Aceasta se va menține în mod natural rezistentă la apă și la îngheț, la raze UV și la vânt, timp de cel puțin 30 de ani!

Leave a Reply