Sanatate, Utile

Tine piept durerii de spate!

Durerile de spate, la fel ca orice tip de dureri, se instaleaza fix atunci cand te astepti mai putin sau cand viata-i mai frumoasa. Durerile de spate pot tine timpul in loc si ne pot priva de momentele de neuitat pe care le putem petrece alaturi de familie, timp in care se pot forma amintiri de neuitat.. La fel de impovarata de durerile de spate poate fi si miscarea, fie in aer liber dupa o rutina prestabilita, fie drumurile necesare pentru deplasarea catre job, in vacante, etc. Iata asadar ca durerile de spate persistente nu sunt intocmai un lucru pe care l-ai putea da uitarii cu usurinta. Asa ca, cel mai bine este sa actionezi in consecinta si sa actionezi inca de la primele simptome.

Chiar daca analgezicele par sa-si faca scopul, acestea nu pot fi luate o eternitate, trebuie luat In calcul frecventa cu care se instaleaza aceste dureri. Daca problema persista ai toate sansele ca problema sa fie una de natura medicala. In acest caz trebuie sa ei masuri imediate, pe langa vizita la doctorul de specialitate care se impune cu precadere. Nu amana acest aspect deoarece problemele detectate din timp pot fi tratate cu usurinta, fara costuri si complicatii prea mari.

Si totusi cum putem face fata durerilor de spate si sa le diminuam ca mai mult cu putinta?

In primul rand ar trebui sa-ti corectezi pozitia de somn. Daca esti o persoana care predominant se trezeste in stilul incovoiat, stramb si nicicum drept, atunci e posibil ca aceasta sa fie una dintre cauzele durerilor de spate, motiv pentru care coloana tinde sa-si modifice pozitia, deci se instaleaza durerea.

In cazul in care ai o saltea etrem de tare, din prisma careia ai remarcat instalarea durerilor cu rapiditate, poate e cazul s-o schimbi. Opteaza pentru saltele ceva mai moi si flexibile, din materiale usoare, care sa fie mai placute pentru corp.

Tine cont si de tipul pernelor, pentru ca durerile de spate pot fi provocate si de un sezut pe perne mult prea tari si/sau prea multe. Este mai mult decat benefic sa optezi pentru o perna ortopedica pe masura nevoilor tale.

Totodata, nu uita ca zilnic sa apelezi la un masaj profesional si/sau cu ajutorul unor creme care au capacitatea de a diminua durerea si/sau de a trata intr-o mica masura afectiunea in cauza. Efectueaza masajul pe o perioada indelungata de timp chiar daca simptomele par a se ameliora.

Poti opta si pentru o centura de spate care sa-ti tina coloana dreapta si care sa previna/corecteze pozitia inadecvata. O astfel de centura medicala poate fi purtata atat in timpul zilei, cat si pe parcursul noptii, insa alegerea acesteia se face tinand cont de indicatiile medicului.

Odata ce ai rezolvat problema incearca sa ai un stil de viata cat mai echilibrat. Inclusiv greutatea peste masura poate duce la aparitia durerilor de spate si/sau la problemele coloanei vertebrale. Asadar, mesele echilibrate si/sau o dieta corespunzatoare pentru eliminarea kilogramelor in plus poate fi de un adevarat ajutor pentru a trata si/sau a preveni durerile de spate.

Leave a Reply