Diverse, Utile

Tipuri de parchet masiv din care poti alege pentru casa ta

parchet masiv

Fiecare dintre noi isi doreste o casa confortabila si frumoasa. Finisajele sunt cele care infrumuseteaza orice incapere si daca le alegi cu grija te poti bucura de rezultate si te vei simti minunat in propria casa. Din aceasta categorie a finisajelor care pot aduce un plus de valoare oricarei camere face parte si parchetul. Iar in cele ce urmeaza veti descoperi lucruri interesante si utile despre cateva tipuri de parchet masiv , caracteristicile acestora si cum puteti alege pe cel potrivit nevoilor si dorintelor voastre.

parchet masiv

 

Care sunt principalele avantaje ale montarii de parchet masiv?

Pentru o persoana care a vazut atat un parchet masiv cat si unul laminat(care imita lemnul) diferenta este clara. Lemnul este un material natural care ofera acea placuta senzatie de caldura.

Un alt avantaj, extrem de important, este cel al durabilitatii. Parchetul masiv este cel mai rezistent tip de pardoseala si te poti bucura timp indelungat de el. Ba mai mult, il puteti lasa mostenire, pentru ca un parchet masiv de calitate, dintr-o esenta precum stejarul sau fagul, poate avea o durata de viata de pana la 100 de ani.

Din punct de vedere estetic se poate afirma despre parchetul masiv ca este cel mai elegant si se potriveste oricarui stil.

Gama este una variata pentru ca si esentele din care se poate realiza sunt numeroase. Astfel poti  opta din diversele modele si culori.

Poate nu v-ati gandit la acest aspect, insa lemnul este un material care traieste, care se transforma in timp. De aceea nuanta si aspectul se pot modifica si iata cum puteti avea un alt model de parchet fara sa il inlocuiti.

Care sunt esentele autohtone din care se realizeaza parchet masiv?

Probabil ca ati auzit in ultima vreme de parchetul de bambus sau alte esente exotice. Si totusi nu trebuie sa cautam atat de departe, avem o multime de esente autohtone din care putem alege.

Parchetul masiv se poate realiza din urmatoarele esente : stejar, fag, cires, frasin, paltin, salcam, nuc, mesteacan, ulm, platan, cer. Desi in tara noastra se gasesc resurse pentru tipuri variate de parchet masiv trebuie sa recunoastem ca cele mai cunoscute sunt parchetul masiv din stejar si fag, urmate indeaproape de cel din cires.

Cele mai cunoscute tipuri de parchet masiv si caracteristicile lor

1.Stejarul

Gratie rezistentei sale sporite la impact si duritatii sale stejarul este recomandat pentru realizarea unui parchet foarte durabil. Nu este de mirare ca stejarul este cea mai des utilizata esenta pentru pardoseli. Culoarea naturalasi textura sunt alte doua plusuri ale stejarului, o esenta cu adevarat tare pentru un parchet cu adevarat masiv.

2.Fagul

Ca si stejarul si fagul este p esenta dura si rezistenta din care se poate produce parchet masiv ce va rezista mult timp. Si fagul asigura confortul termic mult dorit in orice locuinta. Un aspect important este acela ca fagul suporta foarte bine lucrari de raschetare sau lacuire, deci aspectul poate fi imbunatatit.

3. Ciresul

Cand spui parchet masiv din cires spui eleganta si rafinament, asta pentru ca ciresul este o esenta realmente nobila. Culoarea rosiatica este cu adevarat deosebita, iar in timp nuanta se inchide, capatand un aspect interesant. Fiind o esenta cu duritate medie este recomandat in special pentru locuinte unde traficul nu este atat de intens.

Sper ca informatiile prezentate sa va fi fost utile in a cunoaste mai bine notiunea de parchet masiv, tipurile din care poti alege in functie de caracteristicile fiecaruia dintre ele.

4 Comments

 1. kamycamelia

  Articolul chiar mi se pare foarte util,mie mere mia placut parchetul masiv,si cand o sa am.o casa a mea desigur parchet masiv am sa folosesc

 2. Rodica Granpier

  Ador lemnul,am lambriuri pe hol si in bucatarie <3

 3. Andreea Grecu

  Intr-adevar parchetul masiv are o serie generoasa de avantaje . De la placere pana la calitate. De la frumusete până la durabilitate. De la putere până la căldură si asa mai departe. Multumim pentru toate aceste detalii.

 4. Nicolae Claudia

  Cu siguranta e mult mai bun. Dar eu mai degraba il vad intr-o casa, decat intr-o camera de bloc.

Leave a Reply