Sanatate, Utile

Top 5 decizii pe care orice femeie ar trebui să le ia înainte de a naște – Află ce decizii vor duce la o naștere ușoară

Deciziile pe care o femeie trebuie să le ia în timp ce este însărcinată nu sunt legate doar de culoarea camerei copilului sau de modelul de cărucior în care îl va plimba. Acum că tu și partenerul tău ați decis să deveniți părinți, sunt hotărâri mai mari pe care trebuie să le luați înainte ca cel mic să vină pe lume. Prea multe femei așteaptă până în ultimul moment să ia astfel de decizii, și din cauza asta, unele opțiuni nu mai sunt disponibile. De aceea, în aceste nouă luni trebuie să îți faci timp pentru a lua stabilii detalii importante legate de naștere și bebeluș. Iată care sunt primele 5 pe care ar trebui să le iei în considerare.

Top 5 decizii pe care orice mămică trebuie să le ia înainte de naștere

1. Cine îți va monitoriza nașterea și te va asista la naștere?

De îndată ce afli că ești însărcinată este timpul să te gândești la cine îți va monitoriza sarcina și la modul în care vei vrea să naști. Dacă vei vrea să alegi o naștere neconvențională, cel mai probabil medicul ce îți observa evoluția nașterii nu va fi acela care te va asista la acest eveniment important. Așadar, va trebui să iei chiar mai multe hotărâri în acest sens.

Este o idee bună să pui întrebări și să ceri părerea altor mămici în legătură cu un anumit medic. Nu uita că deși acesta poate fi foarte drăguț la consultații, este posibil să nu fii de acord cu modul în care procedează atunci când vei fi în travaliu, de aceea este foarte important să te interesezi bine.

2. Ar trebui să păstrezi sânge din cordonul ombilical al bebelușului pentru celule Stem?

Unii părinți aleg să salveze și păstreze sânge din cordonul ombilical al copilului deoarece acesta este bogat în celule Stem. Aceste celule pot fi folosite mai târziu pentru a tratata difere tipuri de boli și dizabilități.

Asigură-te că te interesezi bine asupra băncii ce te va ajuta cu prelevarea sângelui și cu depozitarea lui. Multe mămici din România găsit soluția pe babystem.ro, deoarece este o companie care lucrează în interesul mămicii și al copilului, și care respectă reguli de etică morală importante.

3. Unde ar trebui să naști?

Când iei această decizie e important să îți imaginezi unde ai vrea să se nască bebelușul tău: într-un spital, acasă sau poate chiar în natură. Este foarte important să ceri recomandări din partea prietenilor și să le asculți poveștile lor cu privire la naștere. Dacă majoritatea experiențelor sunt negative, este o idee bună să explorezi alte opțiuni.

Ai putea să vorbești cu mai multe moașe sau „doulas”. Acestea asistă nașterea mamelor atât la ele acasă cât și în spitale, și cel mai probabil pot să îți spună informații importante despre fiecare spital. De îndată ce ți-ai făcut câteva idei pe baza recomandărilor pe care le-ai primit, vizitează locurile acelea înainte. Verifică planul de asigurare ca să te asiguri că va acoperi costurile serviciilor pe care ți le oferă.

4. Ar trebui să afli sexul copilului?

Majoritatea cuplurilor aleg să cunoască sexul copilului. Asta îi ajută să fie mai pregătiți pentru perioada de după naștere. Altora le place să rămână în suspans și să îi țină și pe cei dragi la fel. Ambele opțiuni prezintă avantaje. Dacă alegi să știi sexul micuțului atunci trebuie să alegi un singur nume în funcție de genul acestuia, fără să fie necesar să ai două nume pentru fiecare. De asemenea, poți decora camera copilului în orice culoare vrei, nu neapărat una neutră. Poți cumpăra haine pentru bebe din timp și poți da o petrecere, pentru a-i anunța pe toți cei dragi dacă vei avea o fetiță sau un băiat.

Pe de altă parte, faptul de a nu știi sexul copilului poate fi o forță motivațională atunci când ești în travaliu. Femeile sunt mai nerăbdătoare să își cunoască bebelușul și să afle dacă acesta este fetiță sau băiat. Asta le face mai puternice în timpul nașterii.

5. Cine ar trebui să fie prezent la naștere?

Dacă vrei ca soțul tău sau membrii ai familiei să te asiste la naștere, trebuie să vorbești despre asta cu personalul spitalului unde intenționezi să naști. Majoritatea nu le permit altor membri ai familiei să asiste la naștere. Așadar, dacă vrei ca mai multe persoane să fie cu tine, caută un spital sau un alt loc care îți permite acest lucru.

1 Comment

  1. Valeria Chertes

    Informații foarte bune pentru viitoarele mămici.

Leave a Reply