Utile

Tot ce trebuie sa stiti despre curatare hotelor si sistemelor de ventilatie

curatare hote

Legea ne obliga sa curatam hotele si sistemele de ventilatie. In hote, mai ales hotele din bucatarii de restaurante se acumuleaza depuneri de grasime care ne pot pune viata in pericol.

Grasimile care se aduna in tubulatura si in hote sunt extrem de periculoase. Depunerile se pot topi si lua foc intr-o clipa de la cea mai mica scanteie.

Pentru ca de regula este greu sa observi grasimile din exterior, este bine sa se apeleze la firme specializate in curatenia hotelor. Aceste firme curata si igienizeaza hotele, eliminand astfel riscul de aparitie al coloniilor de microbi.

curatare hote

 

Ce inseamna serviciul de curatenie al hotelor?

Curatenia hotelor are la baza mai multe procese, se incepe cu degresarea si curatarea hotei pana la curatarea si degresarea tubulaturii.

Cu ce se mai ocupa firmele de curatare hote?

Acestea se ocupa cu:

 1. Curatarea echipamentului din bucatarie si curatarea podelei din bucatarie
 2. Curatarea zonei de debarasare a gunoiului si a separatoarelor de grasime
 3. Curatarea filtrului hotei aragazului

Este indicat ca hotele sa fie curatate in medie de doua ori pe an, dar se pot curata ori de cate ori este nevoie.

Unde se regasesc depunerile cele mai mari?

Depunerile masive se gasesc de obicei pe tubulatura verticala, unde grasimea se lichefiaza si se poate scurge mai departe catre tubulatura orizontala. Aceste depuneri se mai gasesc la iesirea din hota, pe tubulaturile orizontale, coturi si ramificatii.

Este important sa fie curatat si ventilatorul hotei, pe palele acestuia se depun adesea grasimi care afecteaza capacitatea de evacuare a aerului viciat din bucatarie.

In hota, tubulatura si ventilatoare gasim doua tipuri de grasimi:

Grasimi de ardere (natura lichida), acestea se topesc chiar si la cele mai joase temperaturi, devenind inflamabile.

Grasimi stratificate, ceara sau grasimi vegetale. Acest tip de grasimi este cel mai periculos tip, si extrem de inflamabil.

De asemenea, tubulatura nu trebuie sub nicio forma acoperita cu tavane false, in acest fel se evita acumularea de gaze cu risc exploziv, dar este favorizat si accesul la tubulatura pentru a se putea efectua curatarea in mod adecvat.

 
Unde se poate face curatarea sistemelor de evacuare?

Serviciile de curatare hote pot fi efectuate in restaurante, scoli, spitale si hoteluri.

Frecventa cu care se curata aceste sisteme depinde de mai multe variabile: de la mancarurile preparate pana la cat de des sunt folosite sistemele. Fiecare locatie este mai intai evaluata si apoi i se stabileste un termen de curatare: lunar, trimestrial sau semi-anual.

 

Material realizat impreuna cu cei de la Dr. Hote – https://www.hotecurate.ro/

4 Comments

 1. Ana Ardeleanu

  Asa este, grasimea se depune….si oricat am incerca noi sa o indepartam, niciodata nu o sa reusim sa o curatam asa cum fac firmele specializate. Cu totii ar trebui sa tinem cont de aceste sfaturi. Felicitari pentru articol. Este superb!

 2. Kamy camelia

  Foarte util articolul, multumim de informatii

 3. Nicolae Claudia

  Eu nu am o hota, dar citind articolul tau..chiar e foarte important sa mentii hota curata.

Leave a Reply