Sanatate

Totul de la implant dentar pret pana la informatii absolut necesare pe care trebuie sa le cunoasteti

Un zambet sanatos si, de ce nu, si frumos, este ca o carte de vizita, indiferent daca suntem tineri sau la o varsta mai inaintata. Lipsa dintilor este o problema cu care se confrunta multa lume si, daca este vorba despre dintii din fata, lucrurile sunt si mai complicate. La mydental.clinic puteti avea servicii de implantologie si pret implant dentar bun, astfel incat sa ii oferiti zambetului dvs. zambetul pe care il merita. Un implant dentar este folosit pentru a sustine unul sau mai multi dinti falsi. Este un surub din titan care poate inlocui radacina unui dinte atunci cand acesta cade. La fel ca o radacina a dintilor, implantul este plasat in maxilar.

Implanturile sunt sigure si cat vor dura?

Implanturile sunt un tratament sigur, bine stabilit. Probabil este adevarat sa spunem ca implanturile, la fel ca dintii naturali, vor dura atat timp cat aveti grija de ele. Cat de bine aveti grija de implanturile dvs. si daca mergeti la programari regulate de intretinere, acest lucru va avea cel mai mare impact asupra duratei lor. Daca nu aveti grija de implanturile dvs., vor dezvolta o evolutie similara cu cea a dintilor naturali neglijati. Acest lucru poate duce la infectii ale gingiilor, sangerare, durere si disconfort general. Daca implanturile sunt bine ingrijite si daca osul la care sunt montate este puternic si sanatos, va puteti astepta sa dureze multi ani. Cu toate acestea, la fel ca in cazul altor implanturi chirurgicale (cum ar fi inlocuirea soldului), nu exista nicio garantie pe viata.

Se pot folosi intotdeauna implanturile pentru inlocuirea dintilor lipsa?

Depinde de starea osului din maxilar. Medicul stomatolog va efectua o serie de teste speciale pentru a afla cantitatea de os care mai exista. Daca nu este suficient, sau daca nu este suficient de sanatos, este posibil sa nu fie posibila plasarea implanturilor fara grefarea oaselor mai intai in zona.

Implanturile sunt dureroase?

Plasarea unui implant este adesea mai usoara decat scoaterea unui dinte si se face de obicei folosind un simplu anestezic local. Nu veti simti nicio durere la momentul respectiv, la fel ca dupa o extractie, puteti simti un anumit disconfort in timpul saptamanii de dupa operatie. Uneori, dentistul va poate oferi un sedativ. Anestezicele generale sunt rareori utilizate pentru implanturi si sunt utilizate in general doar pentru cazuri foarte complicate.

Cat dureaza tratamentul?

Echipa stomatologica va va putea oferi un program aproximativ inainte de inceperea tratamentului. Unii dinti falsi pot fi chiar fixati in acelasi timp cu implanturile (acestea se numesc „implanturi imediate”). Consultati-va cu echipa dvs. stomatologica pentru a afla daca acestea sunt potrivite pentru dvs. De obicei, dintii falsi sunt montati la 3 – 4 luni de la introducerea implanturilor. Uneori, tratamentul dureaza mai mult, iar echipa va va spune toate informatiile.

Cum are loc ingrijirea ulterioara?

Echipa stomatologica va va oferi instructiuni despre cum sa va ingrijiti implantul. Este posibil sa va dea cateva calmante dupa operatie – sau sa va prescrie unele pentru acasa.

Ce se intampla in continuare?

Dupa ce implanturile au fost plasate, osul din maxilar trebuie sa creasca asupra lor si sa fuzioneze cu acestea. Acest lucru dureaza de obicei cateva luni. Uneori, implanturile pot fi suficient de stabile atunci cand sunt plasate pentru ca dintii falsi sa fie montati mai devreme.

Daca inlocuiti unul, doi sau trei dinti, puteti avea o proteza temporara intre timp. Daca aveti deja proteze complete, puteti continua sa le purtati in timp ce implanturile dvs. se vindeca. Protezele dvs. vor avea nevoie de modificari pentru a se potrivi corespunzator dupa operatie.

Dintii de implant sunt dificil de curatat?

Nu, dar ingrijirea ulterioara este importanta daca aveti de gand sa aveti un implant de succes, de lunga durata. Echipa dumneavoastra stomatologica va va oferi sfaturi detaliate despre ingrijirea implanturilor. Curatarea dintilor lipiti de implanturi nu este mai dificila decat curatarea dintilor naturali. Cu toate acestea, pot exista zone greu accesibile si vi se va arata cum sa le curatati. Este posibil sa fie nevoie sa va vizitati medicul mai des, dar echipa dvs. stomatologica va va putea vorbi despre acest lucru.

Pot aparea boli gingivale?

Da, daca nu ingrijiti inclusiv implanturile suficient de bine. Daca le pastrati curate si le verificati periodic de catre echipa dvs. stomatologica, nu ar trebui sa aveti probleme. Fumatul afecteaza, de asemenea, sanatatea implanturilor. Asadar, daca fumati, este posibil sa fie nevoie sa ingrijiti implanturile cu mai multa atentie.

Ce se intampla daca implantul nu fuzioneaza cu osul?

Acest lucru se intampla foarte rar. Daca implantul se desface in perioada de vindecare, sau imediat dupa aceea, este indepartat cu usurinta si maxilarul se va vindeca in mod normal. Odata ce maxilarul dvs. s-a vindecat, un alt implant poate fi plasat acolo. Sau stomatologul poate face o punte, potrivindu-l pe dintii falsi implantati care au avut succes.
Implanturile ofera numeroase avantaje fata de formele traditionale de inlocuire a dintilor:

-Dureaza mult mai mult decat puntile sau protezele;
-Un implant va preveni pierderea osoasa asociata cu dintii lipsa;
-Sunt o optiune excelenta de inlocuire a protezelor si puntilor amovibile;
-Nu cauzeaza niciun fel de uzura pe dintii din jur;
-Sunt estetic placute si arata foarte natural;
-Permit pacientului sa manance alimente tari cu incredere;
-Pacientii au o crestere a increderii in propria persoana;
-Nu exista restrictii de varsta pentru un implant dentar.

Pentru mai multe informatii, legate de costuri si de programari, sau de orice alta nelamurire pe care o aveti, puteti accesa site-ul mydental.clinic, cu toata increderea!

Leave a Reply