Sanatate, Utile

Un mijloc de transport ieftin si sanatos!

Bicicleta a devenit mijlocul meu de transport preferat, incepand din aceasta primavara cand mi-am cumparat prima bicicleta mtb de la Probike din Brasov.

Acest magazin profesional este cel mai mare din Brasov si ofera o gama vasta de biciclete mountain bike, la preturi fara concurenta. Pretul pentru bicicletele pentru adulti pornesc de la 999 lei si pot ajunge si pana la cateva mii de euro. Magazinul cu biciclete Brasov ofera si un service pentru pasionatii de biciclete care necesita modificari sau reparatii constant.

Ca multi altii si eu am ales din gama de biciclete mtb, deoarece sunt mult mai eficiente si nu necesita foarte multa mentenanta. Aceste biciclete de munte sunt ideale pentru a parcurge drumuri accidentate, dar si pentru a merge la locul de munca. Mersul pe bicicleta este gratuit si sanatos si majoritatea doctorilor recomanda acest exercitiu fizic.

De ce este benefic mersul pe bicicleta?

Un studiu recent indica multiplele beneficii ale mersului pe bicicleta la munca, dar si folosirea unei biciclete in viata cotidiana.

Un studiu realizat de Charles Hillman, in 2007, a aratat ca exercitiile fizice sporesc capacitatea de inteligenta si ajuta la prevenirea bolii Alzheimer la varstnici. In acelasi an, dr. Phil Tomporowski a aratat ca cei mici sunt chiar mai afectati de timp pe bicicleta – iar acest exercitiu poate ajuta la controlul unor probleme cum ar fi tulburarea deficitului de atentie.

Recent, un studiu a constatat ca pacientii varstnici cu dureri de genunchi si osteoartrita si-au imbunatatit efectiv starea de sanatate atunci cand ciclismul a fost introdus in rutina lor, dovedind ca, pe masura ce imbatranim, luand timp pentru a-si exercita – chiar si doar cateva minute pe zi – poate fi extrem de benefic.

Ciclismul este, de asemenea, minunat pentru inima. Un studiu recent, care a durat cinci ani, a studiat activitatea a 1.500 de subiecti. Cei care erau activi zilnic, au avut cu 31% mai putine sanse sa dezvolte tensiune arteriala crescuta. Un alt studiu efectuat in Jurnalul Britanic de Medicina Sportiva a constatat ca obtinerea unui antrenament greu poate reduce tensiunea arteriala ridicata la fel de mult ca si medicatia specifica. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la medicatie. Acest lucru se face doar cu acordul medicului dvs. si pe baza analizelor.

Si cea mai buna stire vreodata: Mersul pe bicicleta, spre deosebire de alte sporturi, favorizeaza eliminarea apei in exces din organism. De aceea, cei care practica ciclismul slabesc mult mai usor decat cei care nu practica niciun sport.

Nu ar trebui sa fie o surpriza ca pierderea in greutate este una dintre marile beneficii ale ciclismului obisnuit. Mass-media promoveaza ideea ca dieta este singura cale de a scapa efectiv de grasime, dar stiinta arata altfel. Un studiu recent a aratat ca femeile mai in varsta, cu diabet zaharat, ar putea reduce grasimea de pe abdomen daca exercitiile fizice, impreuna cu dieta, au fost introduse in rutina lor. Acelasi lucru s-a dovedit a fi adevarat si pentru femeile mai tinere.

Mentinerea unei greutati normale, executarea constanta a exercitiilor, alimentatia sanatoasa va juta nu numai sa aveti un stil de viata sanatos, ci sa reduceti riscul aparitiei unor boli precum cancerul. Un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane a studiat aproximativ 14000 de subiecti si a concluzionat ca cei care practicau regulat exercitii, precum mersul pe bicilceta, pe masura ce se apropiau de varsta de mijloc aveau un risc mai scazut de cancer pulmonar si colorectal.

Potrivit unui studiu al sportivilor de la Tour de France, ciclismul a crescut de fapt longevitatea sportivului. In medie, fostii profesionisti traiau la 81,5 ani in comparatie cu populatia generala care avea o medie de varsta de 73,5 ani. Concluzia arata o crestere de 17%!
In concluzie, cei care practica ciclismul pot sa traiasca mai mult, fata de cei care nu practica niciun sport. Probike va pune la dispozitie o gama larga de biciclete, indiferent daca sunteti ciclisti amatori sau profesionisti.

Probike nu este doar un simplu magazin din Brasov, ci un stil de viata pe care multi il aleg datorita beneficiilor sporite pentru sanatate. Chiar daca o bicicleta mtb poate costa mai mult de 1000 lei, pe termen lung reprezinta o investitie inteligenta, care poate fi transmisa si unei alte generatii. Alegand sa cumpar o bicicleta de la Probike, m-am ales cu cel mai bun mijloc de transport ce poate fi folosit in orice sezon. Cu putine modificari aduse rotilor, bicicleta mtb poate fi folosita si iarna!

Magazinul Probike este ideal pentru o viata mai sanatoasa!

Leave a Reply