Diverse, Utile

Vrei sa iti faci blog? Alege de la inceput domeniu propriu!

Pe 10 mai vor fi 3 ani de la prima postare. As vrea sa fi scris de la prima postare pe blog, numai ca situatia este putin mai speciala: adica am inceput pe o platforma gratuita – Blogspot- am trecut pe .info si abia anul trecut am luat decizia de a trece pe domeniu .ro

Poate ca o sa spuneti ce mare branza daca ai blog pe platforma gratuita. Nu e chiar asa, iar eu o spun din experienta. Singurul meu regret – cand vine vorba de domeniu- este ca nu am optat din prima faza pentru .ro. Am pierdut un an cu .info si nu mi-a picat chiar bine.

Am avut 3 inceputuri, am muncit mult sa ma vada Google, au fost perioade cu suisuri si coborasuri. Dar tragand linie stiu ca am procedat corect.

Haideti sa va spun care sunt avantajele domeniului propriu, asa cum le percep eu, ca teorie gasiti oriunde la un simplu search:

1. Dupa 2 ani in bogosfera cum ar fi fost sa vina cineva si sa achizitioneze domeniul ananaghi.ro? Nici nu vreau sa ma gandesc! Munca mea, timpul meu, numele meu. Si al meu ramane!

2. Am fost, in sfarsit, perceputa ca un profesionist si nu ca o pustoaica ce si-a facut blog sa arate ce model mai are pe unghiute. No ofense, nu am nimic cu postarile astea, dar depinde si la cine vrei sa ajungi si ce mesaj vrei sa transmiti. Iar mesajul meu era ceva mai consistent de-atat…

3. Pe terenul meu de joaca fac ce vreau eu, cand vreau eu, cum vreau eu. Si cand imi vine o idee traznita si nu ma pricep la partea tehnica, am sprijin de nadejde. Ma refer aici la gazduirea(hostingul) platit, la suportul tehnic. Pentru cei ca mine care vor sa scrie, iar de celelalte sa se ocupe specialistii, era solutia perfecta.

4. As putea vorbi in termeni de specialitate, dar nu am s-o fac. O voi spune pe intelesul tuturor: esti vazut mai bine in motoarele de cautare. Existi! Si nu oricum! Daca iti doresti sa fii vazut, iti recomand domeniu propriu.

5. Dupa trecerea pe domeniul ananaghi.ro au inceput sa curga e-mailurile de la agentii. Nu ca as fii scris mai bine peste noapte, e drept ca poate am invatat unele lucruri de-a lungul timpului. Dar tind sa cred ca si domeniul a avut un rol foarte important. Asadar, daca ai domeniu propriu esti mai credibil.

Sigur, domeniul propriu costa, insa te intreb un lucru: ce ai prefera, un corn simplu gratuit sau unul plin cu ciocolata care costa? Adica vrei doar sa iti potolesti cumva foamea sau vrei sa iti faca si placere? Tu alegi!

Reducere pentru pachetele de hosting plus inregistrare domeniu nou.
Noul tau domeniu .ro cu 25 Euro + TVA doar impreuna cu un pachet de gazduire Webrahost.

Leave a Reply