Diverse, Utile

Vreti sa va infiintati o firma? Stabilirea sediului social este un pas esential

In sfarsit v-ati decis sa va infiintati propria firma si sa faceti ceea ce va place. Felicitari pentru decizie! O data ce ati hotarat acest lucru va trebui sa incepeti procesul de infiintare care nu este intotdeauna cea mai placuta activitate. Infiintarea unei firme presupune o serie de etape si documentatie multa, lucruri care ar putea sa va creeze ceva probleme. Tocmai de aceea puteti apela la ajutor specializat.

sediu firma

Care este primul pas pe care trebuie sa il faceti dupa ce ati decis infiintarea unei firme?

Pentru a infiinta o firma trebuie sa depuneti un dosar care contine o serie de documente. Unul dintre cei mai importanti pasi este ca viitoarea firma sa aiba un sediu social si, in functie de domeniul de activitate, si unul sau mai multe puncte de lucru. Asadar, dovada sediului social este cruciala pentru a putea infiinta o firma.

La randul sau acest pas al stabilirii unui sediu social are etapele sale si este nevoie de documente.Sediul social poate fi proprietatea personala a asociatului unic sau a unuia dintre asociati(dupa caz) sau poate fi un spatiu inchiriat.

Daca dumneavoastra, in calitate de asociat, nu dispuneti de un spatiu proprietate personala ce poate fi inregistrat ca sediul firmei atunci poate fi un pas dificil de urmat. Dar nu imposibil, pentru ca in momentul de fata exista firme care ofera servicii de inchiriere spatii in cladiri de birouri sau de gazduire sediu social la adresa biroului.

Care sunt avantajele apelarii la o firma care ofera inchiriere spatii individuale si gazduire sediu social?

Este posibil ca entuziasmul initial sa scada treptat si sa constatati ca gasirea unui sediu social nu este deloc usoara sau ieftina. Pe langa corvoda gasirii unui spatiu fizic se mai adauga si corvoda birocratica, pentru ca sediul social se dovedeste printr-o serie de documente.

Stiati ca este nevoie de un contract de comodat chiar si atunci cand dumneavoastra sunteti proprietarul spatiului respectiv? Iar daca spatiul se afla intr-o cladire de locuinte aveti nevoie de acordul asociatiei si al vecinilor. Plus acte de identitate ale persoanelor implicate in procedura…

Si atunci se iveste o intrebare simpla: de ce sa nu apelati la o firma care ofera inchiriere spatii individuale si gazduire sediu social? Toate grijile dispar, iar pentru o suma fixa acesta va pune la dispozitie spatiul necesar infiintarii firmei mult visate! Mult succes!

3 Comments

  1. Rotaru Gabriela Tatiana

    Interesant articol,cei ce vor sa-si faca asa ceva pot lua in considerare aceste informatii daca nu stiu.

  2. Rotaru Gabriela Tatiana

    Interesant articol,cei ce vor sa-si faca asa ceva pot lua in considerare aceste informatii daca nu stiu.

  3. kamycamelia

    E interesant articolul, cine vrea sa infiinteze o firma poate sa tina cont de acest articol fara nici o grija…. eu una daca as infiinta o firma :-! As tine cont de sfaturile tale expuse in acest articol

Leave a Reply