Diverse

07funerare.ro o adresa a empatiei si respectului in fata mortii

In cariera mea, am intalnit copii foarte suparati cand colegii lor le injurau parintele decedat sau il vorbeau de rau. In general, tratam cu usurinta o astfel de problema, fiindca avem impresia ca un decedat si-a incheiat conturile pe acest pamant, dar in sufletul unui apartinator el va trai vesnic.

Mortul nostru este scump si drag si simtim nevoie sa il aparam cu toata puterea fiintei noastre.

Am vorbit despre acest lucru cu o colega de serviciu, care a izbucnit in lacrimi, cand au inceput sa se auda colinde in cancelaria noastra.

-Era iarna, cand a murit sora mea tocmai la Cluj. A murit in spital, imediat dupa operatie si pe atunci nu erau ca acum firmele de servicii funerare, care sa asigure transportul pe distante mari, iar eu aveam 20 de ani. Mama era la pat si ea, de fapt avea sa moara peste cateva luni, de Paste. M-am dus plangand din poarta in poarta, pana am gasit pe cineva cu un camion, care mi-a promis ca vine sa o aducem din spital.

Toate drumurile erau transformate in derdelusuri. Stii, povestind simt ca ma racoresc, dar nu as dori sa te incarc pe tine cu toate necazurile mele, mi-a spus sincer.

-Pai, stii ca mie imi place sa ascult oamenii si sa colectionez povesti.

-Of, dar este o poveste atat de trista! Imagineaza-ti ca am pus scriul cu sora mea draga sus si se clatina si intr-o parte si in alta. Mi-a fost frica sa nu cada din caroserie si l-am implorat pe sofer sa ma lase sa stau langa ea si sa ii tin sicriul. Mi se lipeau degetele de frig si imi inghetatu lacrimile, dar nu am vrut sa o las singura!

In gand fac o paralele intre trecutul familiilor indoliate si cele de acum. Lumea a evoluat fantastic. Pe https://www.07funerare.ro, oamenii cu sufletele cernite gasesc empatia de care au nevoie si tot sprijinul logistic si material ca decedatii lor sa fie pregatiti cu respect pentru inmormantare. Daca decesul sorei colegei mele ar fi avut loc acum, durerea ar fi fost la fel de mare, insa ajutorul oferit de specialisti ar fi diluat-o. O masina funerara are un loc special in care este fixat sicriul si apartinatorii nu au de ce sa se teama ca sicriul ar putea sa alunece si sa cada.

Masinile funerare autorizate pentru acest transport special sunt curate si sigure.

De la Cuj, intr-un sat de munte din Prahova, sicriul ar fi fost adus in siguranta si ar fi lasat timp familiei sa accepte ca inima copilei atat de tinere s-a oprit si timpul individual s-a destramat si a zburat catre alte zari.

Evident ca situatia ar fi stat altfel, daca sora de 20 de ani nu ar fi fost nevoita sa calatoreasca prin gerul acela cumplit sa o aduca pe cea mica moarta, acasa!

Am crezut ca povestae s-a incheiat, dar nu a fost asa. Cu aceeasi durere, ea mi-a spus cum cei care stateau la priveghi au legat mana sorei decedate cu o ata si o ridicau din cand in gand glumin si razand pe seama ei.

A fost un episod traumatizant pe care nu l-a uitat nici acum dupa 30 de ani.

Apoi dupa cateva luni a trecut din nou prin experientele triste ale organizarii inmormantarii mamei. Casa a fost din nou plina de femeile care au venit sa o spele si sa ii toarne var stins pe gat, in noptile de priveghi a auzit iar rasete, glume si superstitii.

-Nu trebuie sa te superi ca in loc de lacrimi radem! Facem asa ca sufletul ei sa se desprinda mai repede de casa si de pamant si sa se duca in cer la sora ta!

Dispeceratul national 07Funerare.ro a pus la punct o baza de date cu cele mai serioase firme de pompe funebre ca niciodata vreun apartinator sa nu isi mai aduca decedatul in remorca unui camion si sa asiste la toate operatiunile de pregatire a trupului neinsufletit. E trist sa vezi cum trupul neinsufletit al celui drag este manipulat si spalat de maini straine care nu au empatie, apoi imbracat si asezat in sicriu.

Este mult mai uman ca trupul lipsit de viata sa fie prelut si pregatit in sali speciale de personal calificat, empatic si respectuos.

E atat de trist ca oamenii dragi noua sa plece sa isi petreaca departe de noi sarbatorile, dar este linistitor sa stim ca am fost ajutati sa le pregatim cu respect si responsabilitate marea calatorie. La dispeceratul national 07 Funerare.ro esti ascultat cu maxima empatie oricand si primesti ajutoare care fac tot ce trebuie pentru mortul tau, sa ti se linisteasca sufletul si sa poti primi cu decenta condoleantele in ziua despartirii definitive.Toate firmele de pompe funebre din baza de date a acestui call center empatic personalizeaza serviciile in functie de dorintele apartinatorilor. Prin urmare, ar fi putut sa ii aduca sora colegei mele de la Cluj cu o masina funerara stralucitor de curate si sa o imbrace in rochie de mireasa pe cea care a murit nenuntita…

Leave a Reply