Diverse

5 motive pentru care inelele de logodnă cu safir sunt mai potrivite decât cele cu diamant

În memoria colectivă, imaginea primului inel de logodnă care vine în minte este cea a inelului cu un singur diamant, poziționat central. Asta este imaginea clasică a inelului de logodnă, pe care cel mai probabil am desprins-o cu toții din filmele văzute.

Cu toate acestea, bijuteriile pe care îndrăgostiții le oferă aleselor inimii lor când le cer în căsătorie sunt extrem de variate. Bijuteriile diferă ca design propriu-zis al inelului, ca piatră prețioasă și diferă chiar și la culori.

De aceea, în acest articol vom încerca să vedem împreună care sunt motivele pentru care ai alege un inel de logodnă diferit de cel clasic, cu diamant. Mai exact, motivele pentru care ai alege un inel de safir.

 

 

Ce este safirul?

Puțini știu că safirul nu este un anumit tip special de piatră, ci este denumirea generică a pietrelor prețioase din corindon, un tip de mineral extrem de dur, fiind clasat pe locul 2, imediat după diamant.

Safirul, cunoscut de obicei după culoarea sa albastră, este, așadar, un tip de piatră prețioasă dură, utilizată foarte des în industria bijuteriilor, pentru nuanțele sale superbe, duritatea și valoarea sa.

Cu toate acestea, safirul nu este doar de culoare albastră, el având un spectru larg de culori, în funcție de zona din care provine. De exemplu, într-un magazin online cu inele cu safir, precum e-ring.ro, putem identifica următoarele modele:

 • Inel de logodnă cu safir albastru, cel clasic
 • Inel cu safir galben
 • Inel cu safir roz
 • Inel cu safir alb

Deși face parte din același tip de mineral, corindon, safirele roșii nu se numesc safire, ci au căpătat, pe bună dreptate, denumirea de rubin (aluzie la culoarea purpurie a acestora).

 

De ce să alegi un inel de logodnă cu safir?

Ajungem și la partea centrală a acestui articol: cele 5 motive pentru care safirul este mai potrivit decât diamantul.

Atenție, aceste motive nu vor încerca să demonstreze că safirul este mai valoros sau mai scump decât diamantul. Pentru acest lucru există clasamente făcute de specialiști, care sunt create pentru a determina valorile pietrelor prețioase în funcție de niște caracteristici foarte precise.

Aceste motive pentru alegerea inelelor cu safir au legătură cu rațiuni individuale, după cum urmează:

 1. Un inel cu safir este mai exotic decât unul cu diamant
 2. Un inel cu safir este diferit, dar nu extravagant
 3. Inelul de logodnă cu safir albastru are o conotație mult mai subtilă decât valoarea rece a diamantului
 4. Un inel cu safir de o culoare precum rozul denotă o deschidere formidabilă către nou
 5. Bonus pentru viitoarele soții cu ochi albaștri: un inel de logodnă cu safir albastru va fi punct ochit-punct lovit

Iată doar câteva motive pentru care ai putea alege un inel cu safir în detrimentul unuia cu diamant. Sau, daca vrei o cale de mijloc, pe e-ring.ro, de exemplu, există modele de inel cu piatră centrală și pietre secundare. Poți alege ca safirul să fie în centru, iar în dreapta și stânga sa câte un diamant.

Opțiunile sunt nenumărate!

Alege-o pe cea care este pe măsura inimii tale!

5 Comments

 1. ghelbere elena

  Sunt superbe! Cred ca orice fata care ar primi un inel de logodna cu safir ar fi foarte fericita.

 2. Valeria Chertes

  Fiecare ne-am dori asa ceva. Foarte frumos.

 3. Lucica Lazar

  Foarte frumoasele, cred ca orice femeie/fata iubeste bijuteriile….dar trebuie sa si ne permitem 😉

 4. Rosu Gabriela

  Foarte frumoase

Leave a Reply