Diverse

7 avantaje ale cutiilor din carton

cutii din carton

Priviti putin in jurul vostru si incercati sa va ganditi cate dintre obiectele pe care le vedeti au fost cumparate in ambalaj din carton. Destul de multe, corect? Ba chiar unele dintre ele inca le mai pastrati din diverse motive in cutiile originale. Si uite asa , gratie unui mic joculet, ajungem la concluzia simpla si evidenta ca in prezent se utilizeaza tot mai des cutii din carton.

cutii din carton

In functie de grosime se deosebesc mai multe tipuri de carton din care se pot confectiona cutii: carton plat(putin mai gros decat hartia), carton duplex(doua straturi diferite de material fibros), carton triplex (3 straturi diferite), carton ondulat(patru straturi netede si trei straturi ondulate) si carton microondulat.

Am aflat deja care sunt tipurile de carton, dar care ar fi cele mai recomandate cutii? O solutie optima o reprezinta cutiile din carton ondulat.

Va propun sa trecem la partea cea mai interesanta : de ce merita sa folosim cutii din carton? Pentru ca e normal ca atunci cand vorbim despre un produs sa ii cautam beneficiile.

1. Cutiile din carton sunt cea mai ieftina modalitate de ambalare

Cartonul este un material cu costuri reduse de productie si implicit un pret final de bun simt. Indiferent de produsul care urmeaza sa fie ambalat intr-o astfel de cutie se obtine un pret accesibil. Cred ca sunteti de accord cu mine ca nu merita sa platim foarte mult pe ambalaj, asa ca orice reducere este binevenita

2. Cutiile din carton protejeaza perfect produsele ambalate

Cartonul este un material ce protejeaza eficient produsele, mai ales ca, asa cum am aflat deja, poate avea diverse grosimi. Daca se aleg cutii din carton ondulat exista garantia unei manipulari si a unui transport in siguranta a oricarui produs.

3. Cutiile din carton sunt usoare

Va amintiti cum in trecut produsele se transportau in cutii de lemn? Imaginati-va ce diferenta majora a fost o data cu primele cutii din carton. Stiati ca o cutie din carton de un anumit volum este de circa trei ori mai usoara decat o cutie din lemn de acelasi volum?

Eu ma gandesc daca as trimite colete in cutii de lemn cum as ajunge la sapa de lemn, mai ales ca in transporturi si expedieri greutatea creste pretul.

4. Cutiile din carton se pot transporta pliate

Pana la ambalarea propriu-zisa cutiile din carton pot fi pliate, asa ca volumul scade substantial. Acest lucru este imposibil pentru alte tipuri de ambalaje.

5. Cutiile din carton sunt biodegradabile

Avand in vedere ca suntem o societate de consum care epuizeaza rapid resurse si care polueaza in ritm ametitor mediul inconjurator se dovedeste inca o data ca aceste cutii din carton sunt o solutie inteligenta in comparatie cu alte tipuri.

6. Cutiile din carton sunt refolosibile

Orice produs care poate fi refolosit este de doua ori mai valoros. Decat sa producem sau sa cumparam alte produse, mai bine invatam sa le (re)folosim inteligent pe cele pe care le avem deja. Castigurile sunt pe mai multe fronturi: economie de bani, economie de spatiu, reciclare.

Cam cati dintre noi nu am pastrat pozele de familie intr-o veche cutie de pantofi sau am depozitat diverse in cutia de la televizor?

7. Cutiile din carton au proprietati termoizolante

Atunci cand in cutii din carton se transporta alimente acestea se pastreaza proaspete un timp mai indelungat pentru ca aerul dintre straturile de carton au proprietati termoizolante.

7 Comments

 1. kamycamelia

  Eu mereu am preferat sa trimit pachete in cutii de carton de cat in valize sau alte moduri, in cutii de carton reuseam sa aranjez lucruri foarte bine si incapeau si mai multe, plus ca ajungeau mereu intacte

 2. Mioara Hus

  Si eu prefer cutiile din carton si le utilizez in diferite feluri, de la coletele trimise in astfel de cutii pana la depozitarea diverselor materiale (mai ales didactice 🙂 , jucarii, jocuri sau alte obiecte pe care nu le folosesc foarte des) atat acasa cat si la scoala.

 3. Rotaru Gabriela Tatiana

  Si la mine ”cutiile sunt la putere” cum se spune,multe lucruri si-au gasit ,altele isi gasesc locul in ele,incapatoare,utile,usor de manipulat,sunt bune tare!

 4. Andreea Grecu

  Da, pai în primul rand sunt super ECO și sunt cele mai recomandate mai ales când trebuie trimise prin posta pentru a se păstra intact produsul, mie una mi se par cele mai de nădejde. Sunt rezistente și spațioase.

 5. Nicolae Claudia

  Mare nevoie am avut de aceste cutii atunci cand m-am mutat si tare bine mi-au prins. Nici macar un pahar sau o farfurie nu mi s-a spart.

Leave a Reply