Diverse

A cumpara bitcoin in Romania este o investitie buna?

In ultimii 3-4 ani cu siguranta ai auzit cel putin o data despre bitcoin, mai ales in perioada in care acesta a atins valoarea sa maxima. Mediatizarea bitcoin-ului dar si posibilitatea de a castiga sume de bani considerabile au facut si fac in continuare pe oameni sa investeasca in aceasta moneda digitala. Pentru ca investitia sa poata fi rentabilizata este necesar ca cei care investesc in aceasta moneda virtuala sa cunoasca un minim de informatii despre bitcoin. Din nefericire, nu toti cei care aleg sa investeasca cunosc aceste informatii motiv pentru care rata de esec este destul de mare. Pentru a nu te regasi si tu in aceasta rata citeste continuarea acestui articol pentru a afla cateva informatii de baza care te vor ajuta sa intelegi ce este bitcoin-ul, modul in care acesta functioneaza si care sunt riscurile dar si castigurile pe care le poti inregistra in cazul in care decizi sa investesti in bitcoin.

Ce este bitcoin-ul?

Pentru a intelege cat mai bine ce este bitcoin-ul trebuie ca definitia acestei monede sa fie cat mai simpla si fara termeni tehnici. Avand in vedere acest detaliu, iata cum poate fi definit bitcoin-ul astfel incat aceasta definitie sa fie inteleasa de catre toti cei care sunt interesati de aceasta moneda: bitcoin-ul este o moneda digitala, utilizata doar in mediul online si care inlocuieste banii reali. Aceasta moneda este recunoscuta de un numar din ce in ce mai mare de oameni, in special de catre oameni de afaceri motiv pentru care bitcoin-ul a devenit una dintre cele mai importante monede din lume.

Avantajele oferite de catre bitcoin

Principalele motive pentru care aceasta moneda virtuala a devenit atat de importanta sunt urmatoarele:
– Este considerata a fi moneda viitorului, ceea ce inseamna ca valoarea acesteia va creste foarte mult in urmatorii ani.
– Tranzactiile in aceasta moneda virtuala pot fi realizate la orice ora din zi si din noapte si in orice colt al lumii.
– Bitcoin-ul nu este monitorizat de catre nici o autoritate fiscala sau legislativa.
– Taxele care trebuie platite pentru tranzactiile realizate in bitcoin sunt extrem de mici sau chiar deloc.
– Conturile in bitcoin nu pot fi sechestrate de catre autoritati.
Cu toate ca la prima vedere pare ca achizitionarea bitcoin-urilor este cea mai buna investitie care poate fi realizata in aceasta viata, adevarul este ca investirea in bitcoin ofera si dezavantaje. Care sunt acestea? Afla din continuarea acestui articol.

Dezavantaje investire in bitcoin

Atunci cand decizi sa investesti in bitcoin nu trebuie sa te lasi purtat de val ci trebuie sa analizezi foarte bine atat avantajele oferite de catre investirea in bitcoin dar si dezavantajele oferite de catre o astfel de investitie. Acestea fiind zise, iata care sunt principalele dezavantaje oferite de catre investirea in bitcoin:
– Cu toate ca bitcoin-ul este in acest moment una dintre cele mai importante monede din lume, volatilitatea acesteia este inca foarte mare. Aceasta volatilitate crescuta a facut ca bitcoin-ul sa atinga o valoare extraordinar de mare dar si sa scada intr-o perioada destul de scurta de timp.
– Tranzactiile cu bitcoin nu pot fi anulate. Din momentul in care ai realizat tranzactia nu mai poti face nimic pentru a-ti recupera banii, detaliu care ii pune pe ganduri pe multi dintre cei care doresc sa investeasca in aceasta moneda.
– Desi este asteptat ca in viitor aceasta moneda digitala sa fie imbratisata de cat mai multe state importante din lume exista si reversul medaliei. Pentru a-si proteja moneda dar si economia exista sanse ca unele state sa interzica in viitor adoptarea bitcoin-ului ca moneda.
– Evolutia acestei monede digitale depinde in cea mai mare masura de activitatile desfasurate de catre clienti.

De unde poti cumpara bitcoin in cazul in care doresti sa faci o astfel de investitie?

Daca dupa ce ai analizat foarte bine atat avantajele cat si dezavantajele oferite de catre investirea in bitcoin doresti sa continui cu aceasta dorinta atunci bitmahavi.com este platforma de trading pe care o recomand pentru a cumpara Bitcoin in Romania. Aceasta platforma este sigura, usor de utilizat si ofera cele mai bune preturi pentru tranzactionarea criptomonedelor.

Concluziii

Investirea in bitcoin este o investitie buna atat timp cat este o investitie asumata, se cunosc atat avantajele oferite dar si dezavantajele, si totul se realizeaza responsabil.

Leave a Reply