Copii

Activitate de Ziua Planetei Pamant

Pe 22 aprilie am sarbatorit Ziua Pamantului, o zi de constientizare a importantei de a avea grija de caminul nostru. Sigur ca acest lucru ar trebui sa il facem in fiecare clipa a vietii noastre, doar ca uneori e nevoie de un reminder.

Ne-am gandit sa sarbatorim si noi la scoala aceasta zi. Am avut mai multe idei si pana la urma i-am lasat pe elevii mei sa decida lucrarea pe care sa o prezentam. Rezultatul il veti vedea in cele ce urmeaza.

Artist de serviciu a fost Andreea, de 7 ani, una dintre micutele mele artiste. Timpul nostru e limitat fiindca vrem sa facem de toate, dar am reusit sa facem Copacelul iubirii noastre pentru Terra. Bineinteles ca cei mici au fost incantati de rezultat si le-am promis ca luni, la ora de abilitati fiecare isi va crea propriul copacel. Pe acesta il inscriem in concursul gazduit de Clubul Magic.

Tineti-ne pumnii! šŸ™‚

Materiale necesare: coli colorate(maro, roz si rosu), marker, foarfeca, lipici.

Cum am realizat:

 • am conturat eu pe coala maro manuta Andreei pentru a crea copacelul

copacel 1

 • Andreea a decupat copacelul, iar la baza acestuia am rugat-o sa faca si un dreptunghi, pentru a putea tine „in picioare” copacelul

copacel 2

 • Pe acest dreptunghi se cresteaza putin ca in imagine(in dreapta taietura de sus in jos, dar nu pana la capat, in partea stanga invers, de jos in sus). Ideea este sa imbinam apoi si sa ridicam copacul. Pentru siguranta Andreea a si lipit bucatile imbinate, mai ales ca nu eram sigure ca va sta in picioare, am fi avut nevoie de carton, dar nu mai aveam… V-am spus ca am fost in criza de timp, de materiale, de tot šŸ˜€

copacel 4

 • Este randul inimioarelor. Si cum copiilor le-am aratat de mult cum sa obtinem forme simetrice: indoim coala si desenam jumatate de inimioara. Decupam dublu, iar la sfarsit iese inimioara perfect simetrica. La fel putem proceda cu orice alta forma dorita.

copacel 3

 • In loc de frunze am lipit inimioare roz si rosii.

copacel 5

 

Mesajul pe care lucrarea noastra vrea sa il transmita e simplu, dar profund:

Mana simbolizeaza soarta planetei care este in mainile noastre, noi suntem responsabili de viitorul ei, iar inimioarele inseamna ca trebuie sa iubim planeta care este caminul nostru, iar din iubire sa avem si mai multa grija de ea.

Ce spuneti, ne-am descurcat?

6 Comments

 1. V-a iesit foarte frumos, este ingenios copacelul cu inimi si intr-adevar are un mesaj puternic. Succes la concurs!

 2. Aghinitei Maria

  Copacelul simbolic :mana cu inimioare, este un mesaj de iubire pt. planeta Pamant si ar trebui ca toti oamenii planetei noastre , cu mic cu mare, sa o iubeasca , sa o ocroteasca!
  Felicitari pt. actiunea intreprinsa!

  • Comment by post author

   Ana Naghi

   Asa este, doamna! Uneori uitam ca nu planeta ne este datoare noua, ci noi trebuie sa fim recunoscatori pentru ce ne ofera si sa o protejam pentru a lasa o mostenire sanatoasa.

   Multumim!

 3. Foarte frumos copacelul si cu un mesaj care ajunge drept la inima <3
  Mult succes,draga mea! :-*

Leave a Reply