Daca detii un business, te afli in postura de manager sau pur si simplu vrei sa contribui la imbunatatirea companiei in care lucrezi, este important sa fii conectat in permanenta la practicile actuale si sa le aplici pe cele care se potrivesc afacerii tale. Daca esti intr-o pozitie de conducere, ai puterea de a influenta comportamentul angajatilor tai, asa ca nu ezita sa folosesti acest atuu pentru a introduce practici noi, benefice atat pentru companie, cat si pentru societate. O astfel de idee este colectarea de deseuri reciclabile, actiune prin care tu si organizatia in care lucrezi puteti aduce un impact pozitiv pentru mediul inconjurator. Asadar, informeaza-te si include compania ta pe lista celor responsabile si preocupate de problemele globale actuale.
Iata cum poti integra o politica eco-friendly in compania ta!
- Informeaza-te in ce masura si in ce fel poate contribui compania ta la procesul de reciclare. In functie de domeniul si specificul organizatiei din care faci parte, pot exista diferite resurse cu potential de reciclare: menajere, medicale, textile, electronice si nu numai. Poti afla AICI ce tipuri de deseuri intra in categoria celor reciclabile si care dintre ele se regasesc la locul tau de munca. Vei fi surprins cate materiale pe care le aruncati zilnic, in cadrul companiei, la cosul de gunoi pot fi reciclate si refolosite.
- Un pas esential este si educarea angajatilor cu privire la importanta colectarii si reciclarii deseurilor. In acest sens, poti propune organizarea de sedinte sau workshop-uri in care sa fie prezentate beneficiile unei astfel de practici, precum reducerea poluarii mediului terestru, acvatic si atmosferic. De asemenea, poti ajuta membrii companiei sa realizeze efectul pozitiv pe care fiecare dintre ei il poate avea asupra mediului. De exemplu, foarte multe dintre resursele folosite intr-un birou sunt pot fi reciclate, de la deseuri menajere pana la deseuri electronice.
- Integrarea posibilitatii de a recicla in companie. Dupa ce te asiguri ca angajatii sunt familiarizati cu o astfel de practica, trebuie sa le oferi acestora un mod simplu si rapid de a o aplica. Cea mai usoara metoda este sa apelezi la o firma specializata, care poate pune la dispozitie toate instrumentele necesare. Daca detii o companie care activeaza in domeniul productiei, poti consulta varianta de deseuri industriale colectate de firma Greenglobal, firma care ofera servicii pentru o gama larga de colectare a reziduurilor si care este prezenta in peste 20 de orase din Romania.
Asadar, daca iti doresti ca afacerea ta sau compania din care faci parte sa evolueze si sa contribuie la eforturile globale de a proteja mediul inconjurator, colectarea si reciclarea deseurilor ar trebui sa se afle pe lista ta cu prioritati. O astfel de activitate nu numai ca va ajuta ecosistemul, dar va oferi si o pozitionare benefica pentru companie.
ghelbere elena
Nu numai angajatii dintr-o intreprindere trebuie sa colecteze selectiv deseurile, dar si noi la casa noastra.
Mioara Hus
Totul porneste de la educarea oamenilor in acest sens. Si doar stii si tu cata educatie ecologica le facem elevilor in scoala si parca nu prea avem rezultate in acest sens, nu stim sa reciclam, din pacate!