Faptul ca am reusit sa parasesc mediul urban pentru cel rural, ca ma si bucura acest lucru poate parea pentru unii o ciudatenie a naturii umane, dar pentru mine a fost cea mai buna idee care mi-a trecut prin minte si pe care am pus-o in aplicare. Ador sa petrec timpul liber in curte si sa mananc sanatos din legumele pe care le plantez in gradina mea si, mai ales, sa primesc prieteni dragi in jurul gratarului.
Mi-am cumparat de cateva saptamani un gratar performant si am ales unul pe gaz, chiar daca unii cunoscuti m-au tot indemnat sa optez pentru unul cu carbune pentru ca asa e bine, e traditional, miroase a lemn friptura sau a fum si tot astfel de lucruri. Eu am ales gratarul pe gaz din oferta de gratare de curte precum cele de la Hornbach si nu imi pare rau.
Va voi spune de ce:
Imi place nespus pentru ca aprind focul doar apasand pe un simplu buton, fara sa ma mai stresez ca nu am chibritul la indemana, ca nu suflu cum trebuie pentru a iesi flacara etc;
Nu trebuie sa arunc cenusa care ar fi rezultat din arderea carbunilor si care ma enerveaza enorm, mai ales tinand cont de faptul ca incalzirea casei mele se face cu ajutorul sobelor si am ceva de lucru pana scot toata cenusa, asa ca stiu despre ce este vorba;
Gratarul meu cu gaz reuseste sa atinga temperatura inalta in scurt timp, de cate ori este necesar, si o pot controla doar printr-un simplu buton, acest lucru nefiind posibil in cazul produsului pe carbune;
Se curata extrem de usor, se gateste mai rapid, mai igienic, mai usor, in orice anotimp as fi;
Nu am nevoie de diferite consumabile care costa si ele bani de fiecare data cand as utiliza un gratar cu carbune: lichid de aprindere, carbuni, brichete;
Are numeroase dotari care ajuta foarte mult munca bucatarului: termometru in capac, tava de colectare a grasimilor ce se scurg din carne, gratar de mentinere a temperaturii;
L-am montat foarte repede, impreuna cu prietenul, in jur de 40 de minute a fost complet terminat, incluzand conectarea la gaz.
Desi multa lume prefera gratarul cu carbune pentru ca este traditional sa pregatesti friptura in acest mod, unii spunand ca nu poti obtine acea aroma specifica daca folosesti un gratar pe gaz, nu este deloc adevarat. Gratarul Tenneker poate afuma preparatele fara nicio problema, iar aroma carnii va ramane naturala si va bucura papilele gustative ale tuturor. Daca iti doresti un produs mai putin scump, vezi aici unul ieftin pe masura bugetului.
Cu ajutorul acestui gratar am preparat numeroase tipuri de carne, dar si peste, fructe de mare, legume, gustul lor fiind extrem de placut de toti cei prezenti la masa. Mancarea se pregateste mult mai rapid, deci am economisit timp pretios, alimentele au fost gatite mai sanatos, iar organismul uman a reusit sa se bucure de lipsa grasimilor periculoase.
In concluzie, gratarul Tenneker reuseste cu succes sa prepare in scurt timp fripturi pentru familie si pentru invitati, chiar in jur de 18 persoane pot beneficia in acelasi timp de mancare, produsul putand fi o buna achizitie pentru oricine are la dispozitie o gradina sau o terasa potrivita acestei activitati.
Leave a Reply