Diverse

Ambalaje din carton- cele mai utilizate tipuri de ambalaje

ambalaje din carton

Aproape tot ce cumparam- exceptanad alimentele de la piata- sunt ambalate. Din motive lesne de inteles produsele sunt protejate de un ambalaj. Igiena corespunzatoare, transportul mult mai usor si mai sigur sunt cele mai importante motive pentru care de multa vreme se opteaza pentru ambalat. Iar daca ar fi sa observam cu atentie in jurul nostru am ajunge rapid la o concluzie simpla: cele mai multe produse vin in ambalaje din carton.

ambalaje din carton

Poate parea un subiect putin important, dar v-ati gandit vreodata cat carton este in jurul nostru? Poate ca acum, dupa aceasta intrebare, te-ai uitat de jur imprejur si intelegi ce am vrut sa spun. Unele dintre produse inca le pastrezi in cutiile lor originale, in timp ce alte cutii au ajuns sa aiba o alta intrebuintare. Indiferent cum ar fi, in casele noastre continue sa existe o gramada de cutii din carton.

Si daca intr-o simpla locuinta sunt atatea, incercati sa va imaginati totul la o alta scara, mult mai mare. Pentru ca in domenii precum industria(cu diferitele ei tipuri) sau transporturile numarul ambalajelor din carton utilizate este considerabil.

Si totusi, cum de acest tip de cutii au ajuns sa fie atat de folosite? Raspunsul este unul simplu: multiplele beneficii recomanda cartonul. Care sunt aceste beneficii?

 1. Protejeaza eficient produsele ambalate de socurile mecanice. Acest lucru este un mare avantaj, cum ar ajunge produsele la destinatie daca ambalajele nu ar fi protectoare?
 2. Sunt foarte usoare. Produsele care sunt ambalate in carton pot fi de la foarte mici la foarte mari. De aceea este important ca ambalajul sa protejeze corespunzator continutul, dar sa nu fie dure si grele pentru ca acest lucru ar ingreuna manipularea si transportul.
 3. Au proprietati termoizolante. Cum spuneam, in ambalaje din carton se transporta o gama extrem de diversa de produse, inclusiv alimente. Acestea sunt perisabile si necesita anumite conditii pentru a nu le fi alterate proprietatile. Iar cartonul este un material cu proprietati termoizolante care protejeaza alimentele, gratie aerului dintre straturile de hartie.
 4. Au un pret accesibil. Acest tip de ambalaje nu costa deloc mult. Dimpotriva. Niciun cumparator nu si-ar dori sa plateasca un pret final mai mare pentru ca ambalajul ar avea un cost ridicat. Tocmai de aceea in conditiile actuale pretul ambalajului nu influenteaza major pretul produsului ambalat.
 5. Sunt usor de transportat. Si cand spun asta nu ma refer numai la ambalajele cu produse, ci si la cutiile goale din carton, inainte de a fi umplute. Daca de exemplu o cutie de lemn are acelasi volum, indiferent daca este goala sau plina, nu la fel stau lucrurile si in cazul ambalajelor din carton. Cand sunt goale acestea din urma pot fi pliate, iar volumul ocupat scade considerabil.
 6. Sunt biodegradabile. Suntem o societate de consum si actiunile noastre lasa urme foarte vizibile si extrem de daunatoare pentru mediul inconjurator. Practic, cu cat consumam mai mult, cu atat mediul in care traim are mai mult de suferit. De consumat este aproape imposibil sa consumam mai putin, dar exista anumite solutii ecologice prin care putem fi prietenosi cu natura. Alegand ambalaje din carton biodegradabile suntem mult mai responsabili. Si sa nu uitam ca oricum aceste ambalaje sunt si reciclabile, deci le putem folosi un timp indelungat, fara sa producem altele.

Iata asadar cum aparent banalele ambalaje din carton nu sunt deloc banale, ba chiar am putea spune ca sunt o solutie binevenita.

5 Comments

 1. Anamaria Ardeleanu

  Da, asa este , la fel ca multe alte persoane si eu am in casa multe cutii de carton. Unele le tin pentru ca inca mai contin produsul pentru care le-am cumparat in timp ce altele , servesc demult in alt scop, cum ar fi cel pentru depozitarea jucariilor celor mici .

 2. Mihaica Iuliana

  Sincer rare ori arunc ambalajele de la diferite produse, mai ales cela mai voluminoase si stiti de ce? Simpul. Mereu pot servii pt altceva si le poti gasii alta utilitate. Eu in cele mari,de la electrocasnice sau chiar mult mai mari le folosesc si le refolosesc foarte des, sa nu mai spun ca am grija sa nu se rupa.

 3. Mihaica Iuliana

  Cat despre alimentele si produsele ambalate in cutii de carton, ai mare dreptate, chiar este o idee care ofera siguranta ca este igienic, bun, in stare buna. Si esti sigur pe ce cumperi cand sunt ambalate corespunzator.

 4. Rotaru Gabriela Tatiana

  Produsele ambalate iti ofera siguranta ,igiena,cutiile isi gasesc repede utilizare,ori pun produsele pe care le-am luat (incaltaminte) cand se schimba anotimpul,ori capata alte utilizari.

 5. Nicolae claudia

  Bine ar fi sa le si reciclam atunci cand vrem sa le aruncam..

Leave a Reply