Desi eu sunt nascuta in luna mai, as putea spune ca ador primavara , renasterea la viata a naturii, floricele pe campii pe care le ador, ciripitul pasarelelor…
De cinci ani, de cand am devenit mamica, ma pot bucura mai mult si vad prin ochii copilului meu lucruri marunte ,dar foarte frumoase carora pana acum nu le acordam o asa importanta.
Dar,pentru ca orice mamica inainte de a fi mama este si femeie, eu sunt de parere ca pentru a putea avea grija de copilul tau trebuie sa ai mai intai grija de tine…iar pentru aceasta eu in aceasta primavara am inceput o dieta si anume dieta Dukan…prima de altfel din viata mea… motivata si de minunea de copil din viata mea.
Voi ce faceti pentru voi la inceput de primavara? Dar pentru copii vostri?
PS: Madalina ne-a trimis si reteta unui desert pe care il consuma la dieta pe care a inceput-o- prajitura de vanilie cu piscoturi.
Iata si reteta pentru aceasta minunata si racoritoare prajitura : avem varianta pentru cei ca mine care tin dieta dukan adaptata corespunzator pentru a ne face dieta mai usoara si pentru a putea diversifica cat mai mult atat mancarea cat si desertul.
Aceasta e o portie pentru 2 zile. Faza de croaziera ( PP-PL) faza de cosolidare si faza de stabilizare definitiva
Ingrediente pentru blat:
- 3 albusuri
-
4 lg de tarate de ovaz
-
2 lg tarate de grau
-
4 lg lapte degresat
-
1 lg amidon de porumb
-
2 lg branza degresata
3lg indulcitor pudra
-
1 lg cacao degresata
-
1 lg praf de copt
Ingrediente pentru crema:
-
3 galbenusuri
300ml lapte degresat
-
2 lg de lapte pref degresat
-
3 lg indulcitor (dupa gust)
-
esenta vanilie(pastaie de vanilie)
Preparare blat: Amestecam branza degresata cu ingredientele uscate ( taratele,laptele praf, amidonul,indulcitorul,praful de copt,cacao)
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare cu mixerul.
Integram spuma de albusuri in prima compozitie amestecand incet de jos in sus.
Intindem aluatul in forma dreptunghiulara pe foaie de copt in tava (25*35cm)
Introducem tava la cuptorul la 180 grade si o tinem 10-12 minute ( va dati seama cnd e gata).
Il lasam la racit si cand e rece il taiem in 3 bucati.
Preparare crema:
Punem laptele la fiert cu pastaia de vanilie, iar cand atinge punctul de fierbere oprim focul (ulterior scoatem pastaia).
Galbenusurile le frecam separat cu indulcitorul apoi adaugam amidonul si laptele praf ( esenta de vanilie daca mai e cazul).Peste aceasta compozitie turnam treptat laptele caldut. Se pune iar pe foc pentru circa 10-12 minute pana se ingroasa apoi se lasa la racit.
Cand si blatul si crema s au racit ne apucam de asamblare. Pe o foaie de aluminiu asezam in mijloc una din foile de blat apoi crema si iar o foaie de blat.
Impachetati prajitura in folie de aluminiu si lasam la rece cel putin 2 ore.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Si iata si reteta pentru acei norocosi care nu sunt la dieta la fel de usor de facut si la fel racoritoare:
Pentru crema de vanilie avem nevoie de:
500 ml lapte
100 gr zahar
4 galbenusuri
50 gr faina
1 plic zahar vanilat
1 fiola esenta de vanilie
Pentru aceasta prajitura mai avem nevoie de : piscoturi , 1portocala , 1 kiwi 1 clementina sau ce alte fructe preferam.
Bun sa incepem sa preparam crema:
350 ml lapte se pun intr o craticioara la foc mic pana ce ajunge la punctul de fierbere…intr un bol adaugam restul de lapte galbenusurile zaharul tos zaharul vanilat faina si esenta de vanilie.
Cu un tel omogenizam bine ompozitia si o adaugam peste laptele care fierbe si amestecam continuu la foc mic pana crema se ingroasa .
Crema se ingroasa destul de repede, cam in 5 minute.
Aceasta este crema pe care o puteti folosi la mai multe prajituri. Eu o folosesc cu succes la eclere.
Cat timp se mai raceste crema tapetam o forma mica de cozonac cu folie alimentara.
Curatim si taiem rondele rondele portocala si incepem montarea prajiturii. Asezam 3 felii de portocale (cele mai frumoase) pe fundul tavii. Peste care adaugam un strat de crema care sa le acopere. Pe laterarele tavii se pot pune felii de portocala sau alte fructe.
Peste stratul de crema asezam piscoturi pe care le acoperim cu crema apoi iarasi piscoturi si la final crema. Acoperim tava cu folia alimentara si dam la rece de preferat peste noapte.
Cand vreti sa o serviti descoperiti folia alimentara si asezati un platou peste tava si rasturnati rapid, apoi inlaturati si folia care a fost sub prajitura si …gata. Decorati platoul de jur imprejur cu fructe pentru un aspect mai frumos.
Pofta buna! 🙂
*Articol trimis de Madalina Musat
florentina
foarte interesanta reteta 🙂
florentina
buna pentru zile calduroase (Y)
Lucia
E super reteta !
madalina
Multumesc frumos!
Aluculesei Brindusa
felicitari pentru articol si pentru reteta <3
rosia victoria
wow,o reteta interesanta ,succes !!!
madalina
Multumesc mult…va poop mult succes si voua celor care participati si o primavara minunata tuturor!!!
diana uricu
Mulțumesc pentru reteta. Eu tin dukan ul de 3 luni și nu am incercat aceasta prăjitură. Pare delicioasa. Cu fructe ar fii muuult mai buna dar n-avem voie:(
Nicolae Claudia
Super reteta.. si pare delicioasa rau. Merita pusa pe lista de..to do