Diverse

Artistii nostri, mandria noastra

De fiecare data cand am avut ocazia, am laudat oamenii talentati, pentru ca nu toti au un har, dar sunt si unii care il au si poate nu si-l descopera si dezvolta niciodata. Insa cei care apar in fata noastra si ne bucura sufletele, merita tot respectul! Artistii nostri sunt sau ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi un motiv de mandrie. Ar trebui sa invatam, o data pentru totdeauna, sa nu ne mai facem cunoscuti prin non-talente, lasandu-i in umbra pe cei care au intr-adevar ceva de spus. Sa nu uitam: oamenii te vad asa cum te lasi tu vazut! Asadar, sa ii punem pe prim plan pe artisti, pe cei care au un mesaj de transmis.

Nu vorbesc din povesti, cred ca orice roman se mandreste cu un Pistruiatul(interpretat de Costel Baloiu), cu o Veronica(Lulu Mihaescu ) , ori cu un Margelatu'(Florin Piersic). Sunt ai nostri! Cred ca oricui i se face pielea de gaina ascultand-o cantand pe Paula Seling(mai ales la ce ploaie e acum afara, inevitabil fredonez „Ploua infernal”…) si pe multi altii, ca, Slava Domnului, avem destui oameni talentati!

 Acesti oameni traiesc pentru arta, pentru noi, publicul. Insa, desi pe scena sunt titani, in viata de zi cu zi au probleme ca noi, toti ceilalti. Banii sunt putini, aproape ridicol de putini(fiind bugetara, stiu ce spun), doar ca ei trebuie sa fie mereu cu zambetul pe buze, atunci cand apar in fata noastra nu lasa sa se vada altceva decat ar trebui.

UNITER s-a gandit sa schimbe ceva in situatia de fata si sa ii ajute pe artistii aflati in situatii critice. Si cum altfel, decat printr-un spectacol? Asa ca, pe 25 martie, orele 19, la Teatrul National Bucuresti suntem invitati la un spectacol-eveniment(unica reprezentatie), iar incasarile vor merge catre artisti aflati in stuatii limita. Sa ne bucuram de un spectacol unde mari artisti ai nostri vor participa, dar in acelasi timp sa ajutam semeni de-ai nostri!

2 Comments

  1. Spunsieu

    Din pacate odata cu generatiile mai vechi se duc si marii actori, cei tineri considera filmele de care ai pomenit si tu ca fiind ridicole, nu inteleg ca fac parte din povestea noastra de viata. Si din istoria artei romanesti! Pacat!

  2. Ana Naghi

    Din pacate, asa este! Insa ceea ce este valoros nu cunoaste notiunea „timp”, e valoros si acum si peste 50 de ani…

Leave a Reply