Carti, Copii, Evenimente

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii

Afis_NARATIV_Festival_de_lectura_pentru_copii_Asociatia_Curtea_Veche

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV – festivalul de lectură pentru copii, proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural “Ești București”. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

Destinat în principal copiilor cu vârste între 8 și 14 ani, programul festivalului propune atât ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime și Ghicitori pentru dezvoltarea fluenței timpurii), spectacole lectură, cât și conferințe dedicate părinților și cadrelor didactice prin care se prezintă tehnici de încurajare a lecturii în rândul celor mici. Toți cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla și calendarul complet al activităților.

Afis_NARATIV_Festival_de_lectura_pentru_copii_Asociatia_Curtea_Veche

<< Numărul scăzut al cititorilor, rata de nepromovare a examinărilor naționale și lipsa gradului de înțelegere a textelor ne arată că trebuie să le demonstrăm tuturor elevilor din București că cititul este distractiv. Cred că în noi, adulții, stă responsabilitatea de a aduce lectura mai aproape de sufletul copiilor și, în acest sens, am pregătit o adevărată sărbătoare dedicată actualilor și viitorilor cititori. >> declară Iren Arsene, președinte al Asociației Curtea Veche.

 

Evenimentul are și o componentă caritabilă prin strângerea de fonduri online și cutii de donații amplasate în Librăriile Cărturești. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei” prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și programul național de lectură “Cărțile copilăriei” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural “Ești București”

Sponsori: Kaufland și Curtea Veche Publishing

Parteneri: Cărturești, Scorseze Ambulanță, United Media România, Prodocens Media, Elevate, Sameday Courier, Herlitz, Pelikan

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București, Evz.ro, Evenimentul Zilei, Kooperativa 2.0, Observator Cultural, Urbankid.ro, ȘtiriONG, SuntPărinte.ro, Didactic.ro, ExamenulTău.ro, GoKid!, The PR Journal

Eveniment susținut de Itsy Bitsy

 

Pentru informații suplimentare:

Valentina Roman

PR & Events Manager Asociația Curtea Veche

E-mail: valentina.roman@curteaveche.ro

Tel.: 0741 033 934

 

6 Comments

 1. stan adriana

  avantaj cei din Bucuresti 🙂

 2. kamycamelia

  Foarte frumoasa si buna activitatea..e pacat ca in ziua de azi copii nu mai citesco carte decat daca le impune la scoala sa o faca..eu una cand eram la scoala imi placea sa citesc,orice tip de carte,si acum inca imi mai place,nu conteaza ce carte e….in ziua de azi copii sunt toti cu ochii in telefoane ,tablete,computere si cartile nu au nici un semnificat ptr ele…fratele meu cel mai ci are 15 ani,a intrat la liceu si ca sa il fac sa mai citeasca cate o carte a trebuit sa ii promit ca primeste ceva in schimb

 3. Rotaru Gabriela Tatiana

  O actiune interesanta mai ales ca a cam disparut aceasta indeletnicire ”cititul”,asa se formeaza exprimarea,cultura generala dar unii zic ca noi suntem expirati, nu mai suntem in ton cu timpul,ma intreb daca asa o fi ori nu?

 4. Andreea Grecu

  Cititul e pe cale de dispariție cu alte cuvinte. Din motivul apariției noilor activități mult mai interesante pentru copii. Mie una îmi place să citesc. Citesc rar dar mult. Odata ce am citit un rând dintr-o carte, nu mă mai pot dezlipi din acel basm. Indiferent de subiectul cărții. Culmea 😀

  • Comment by post author

   Ana Naghi

   Nu esti departe de adevar, dar asta pentru ca parintii nu iau masuri. Nu vreau sa accept ideea ca un copil care a citit un basm frumos care l-a captivat nu va mai citi! Deci nu i s-a dat niciodata o carte sau cartea potrivita. Si nici nu a fost initiat cum trebuie in minunata lume a cartilor.
   Ce fel de carti iti plac?

 5. Nicolae Claudia

  Foarte frumos. Ar trebui sa se faca mai multe astfel de activitati.

Leave a Reply