Diverse

Atelier flori si muschi padure, locul unde se fac opere de arta

Primul contact cu muschiul de padure dateaza din copilarie. Atingerea de matasea vie fascineaza orice fiinta de aceea se si fac multe comparatii ale suprafetelor catifelate cu muschiul de padure. Aproape ca nu ai simtit ceva mai fin si mai placut la privit, iar senzatia se intipareste in minte pentru totdeauna.

Nu pot uita padurile copilariei mele datorita suprafetelor intinse acoperite cu muschi si clopoteilor albstri care isi clatinau capetele duios la orice adiere de vant.

Noi, copiii, ne intindeam pe muschiul pufos, sa ii simtim racoarea. In general, cand te asezi pe o patura pufoasa, simti caldura. In padure insa doza de racoare te imbie sa vii aici mereu in timpul verii.
Muschiul nu plictiseste ochiul fiindca are mai multe nuante. Unul este verde negru, intunecat ca inima padurii. Altul prazuliu, dar poti vedea si muschi de culoarea verdelui crud pe care o vezi pretutindeni primavara.

In amintirea zilelor senine ale copilariei in care alergam prin padure cu pletele in vant, cu viitorul si anii in fata, ador atelier flori si muschi padure locul in care pe muschiul cald al pamantului se construiesc decoruri si aranjamente florale de vis!

Imi place ideea de a imbraca pamantul care se vede din aranjamente, ghivece cu flori sau terarii cu muschi de padure, fiindca uneori, pe acest covor verde si viu cresc flori salbatice, iar tabloul este de vis.

Apreciez bunul gust si indrazneala specialistilor atelierului de a imbraca o portiune din masa sau din perete cu muschi viu de padure, care poate fi intretinut cu usurinta si ramane mult timp verde.

Sigur ca in prezent, altii mizeaza si pe imitatii. Plasticul aproape ca a invadat totul. Intri intr-un mall la cumparaturi si iti dai seama de la distanta ca iedera de pe ziduri este din plastic. Te apleci sa atingi usor cu degetele orhideele si realizezi trucul ieftin: sunt flori artificiale, desi par asezate in vase pline cu pamant asemenea plantelor naturale.

Atelierul floral prezentat de mine mai sus lucreaza insa numai cu flori, frunze, muschi si feriga naturale 100%, proaspete, iar cand florile respective nu se gasesc aici, fiindca sezonul lor a trecut demult, nu le aduce din alta tara, sa nu se ofileasca pe drum.

Aranjamentele lor sunt perfecte fiindca sunt facute din cele mai frumoase si proaspete flori de catre oameni cu talent iesit din comun.

Preferintele oamenilor in ceea ce priveste florile sunt diferite. Stiu amice care iubesc nuferii si sunt foarte fericite, cand reusesc sa tina in mana un buchet realizat din aceste flori. Altele sunt topite dupa maci, chiar daca au o existenta efemera. Nu toate femeile sunt topite dupa trandafiri, gerbera, orhidee si crini, flori frumoase, dar care se gasesc in orice florarie, ci mai vor si: bujori, margarete, albastrele, floarea-soarelui, liliac sau flori de camp.

Atelierul floral prezentat mai sus este capabil sa puna in mainile unei femei buchetul dupa care ea tanjeste si sa ii aseze pe birou aranjamentul din flori proaspete si muschi de padure de care va deveni dependenta.

Se obisnuieste ca in buchete sa se puna frunze de feriga, dar la muschiul de padure nu s-a gandirt nimeni pana acum.

M-am simtit ca in copilarie, cand l-am descoperit pe peretii unui restaurant si ai unei cafenele renumite si nu am putut rezista, sa nu il ating usor cu degetele.

Era vara si el emana racoare si viata in incaperea respectiva. Decor de vis pe care mi-ar placea sa il am in casa, intr-un colt din sufragerie.

Pe o masa, sa am o terarie, sau teraria sa fie asezata in bolul protector de sticla pe un plan captusit cu muschi de padure.

Tanjim dupa vegetatie, iar artistii de la atelierul prezentat de mine ne potolesc prin tot ceea ce realizeaza dorul de natura, de munte, de padure si de pajisti pline de flori de camp.

De la flori si decoruri pentru persoanele particulare, sa trecem la aranjamentele comandate pentru birouri si institutii, evenimente si petreceri private!

E suficient sa precizezi bugetul, sa iti exprimi dorintele florale sau cromatice si la prima intalnire cu reprezentantul atelierului stabiliti de comun acord cum va decurge colaborarea.

Atelierul floral este atat de prompt, incat livreaza operele de arta realizate in ziua evenimentului, sa nu se ofileasca si prospetimea lor sa uimeasca pe toti participantii.

Imi plac buchetele si aranjamentele florale de aici, fiindca au accente de culoare si sunt armonios lucrate. Toate operele se caracterizeaza prin belsug de flori si accesorii, nu exista locuri din care sa lipseasca florile, iar efectul este de vis.

Se pot face si abonamente pentru livrarea saptamanala, bilunara sau lunara la birou sau la adresa persoanei iubite.

Da, sunt institutii in care intram si ne asteptam sa vedem un buchet de flori frumoase pe biroul directorului sau pe cel de la receptie, sa fim intampinati cum se cuvine si ca administratorul sa nu aiba grija florilor, abonamentul saptamanal sau bilunar reprezinta cea mai buna solutie.

Leave a Reply