Diverse

Balcoane frantuzesti, romantism si stil

balcon frantuzesc

Balcoanele frantuzesti sunt o gama de balcoane mici, extensii de balcon care exista in toata lumea, nu doar in Franta. Sunteti surprinsi? Sper ca nu, dar gata cu gluma. Balcoanele frantuzesti tin de design, nu de practicabilitate, sunt decorative, nu functionale. Numite si balcoane Juliete sunt folosite doar pentru aspectul vizual. Pot fi utilizate, in acelasi timp, pentru securizarea geamurilor joase, oferind un aspect placut. Un balcon frantuzesc aduce aminte de vremurile in care fetele indragostite asteptau la fereastra serenada lui Fat-Frumos. Vremurile acelea au trecut, insa asta nu inseamna ca balcoanele frantuzesti nu se imbina intr-un decor modern.

balcon frantuzesc

 

Exista mai multe tipuri de balcoane frantuzesti. Cel traditional este facut din fier forjat si are un aspect tipic mediteranian. Moda acestor balcoane a inceput in zona sudica a Europei, casele fiind foarte mici si balcoanele impractice, dar dorinta de a sta la soare, la aer curat la fel de puternica. Astfel, balconul frantuzesc ofera o mica iesire in exterior, fara sa aiba nevoie de spatiu mare sau intretinere sofisticata. Din punct de vedere artistic arata foarte bine, reprezinta un adevarat accesoriu ce pune in evidenta o cladire. Crosinox iti ofera sisteme complete pentru balcoane frantuzesti, la dimensiunile dorite de tine. Poti sa ai parte de aspectul unui balcon si o parte din practicabilitatea sa, fara sa fie necesar sa il cureti si sa il ingrijesti ca pe un balcon normal. Balcoanele frantuzesti sunt recomandate si pentru flori, reprezentand o mica gradina langa apartamentul tau.

Din punct de vedere creativ, ai destul de multe optiuni pentru un balcon frantuzesc, in functie si de tipul cladirii. Traditia spune ca materialul folosit trebuie sa fie fier forjat insa traditiile sunt facute sa fie incalcate. Sau era vorba de reguli? In orice caz, poti sa adaptezi stilul balconului conform stilului tau.

Balconul reprezinta o scena si istoria ne-a dovedit acest lucru de multe ori, insa pentru noi, oamenii obisnuiti, este doar un mod de a iesi afara din apartament, chiar si putin, de a simti aerul proaspat si de a vedea lumea ce ne inconjoara, de a avea mai multa libertate. Balcoanele sunt, in acelasi timp, si locul celor mai mari romante, asa ca e mereu bine sa ai unul la indemana, in caz de serenada.

3 Comments

 1. Tatiana Sorina

  Sunt super dragute,chiar imi plac.Stand la casa ,eu nu am inteles niciodata de ce oamenii inchid balcoanele.Mie mi se pare,ca balconul ar trebuii sa fie o oaza de lumina,,plina cu flori si caldura soarelui, un loc in care simti caldura,asculti ciripitul pasarelelor,zgomotul masinilor …..

  • Comment by post author

   Ana Naghi

   Totul depinde de gusturile locatarilor. Si eu ma uit la emisiuni de genul asta pe Fine Living si ma minunez ce poate sa le placa altora. Dar asta e farmecul: sa fim diferiti. 🙂

 2. Nicolae Claudia

  Da..mi-ar placea si mie un astfel de balcon. Dar nu prea am vazut la noi asa ceva. Poate ceva asemanator pe la unele case, dar la bloc nu

Leave a Reply