Diverse

Cântarul de cârlig – precizie în condiții extreme

Cântarul pentru macara este un instrument creat special pentru a rezista celor mai grele condiții existente pe șantiere, în porturi, exploatații miniere, depozite de materiale de construcții, parcuri industriale. Nivelul de rezistență la suprasarcină, șocuri, variații de presiune și temperatură, umezeală și praf este unul extrem de ridicat pentru că un cântar cârlig defect sau lipsit de precizie poate duce la pierderi uriașe în astfel de condiții.

Caracteristici

Cântarul pentru macara este cel mai adesea utilizat la exterior și de aceea are o carcasă din aluminiu vopsită în câmp electrostatic și un afișaj cu led roșu vizibil de la 15 metri. Timpul de operare variază între 50-100 de ore iar acumulatorul are 6V. Suprasarcina suportată este de 200% limita maximă fiind însă de 500%. Este un cântar robust, precis, protejat din toate punctele de vedere și capabil să suporte greutăți între 500 și 7000kg.

Utilizare

Un cântar cârlig poate fi utilizat în cele mai diverse domenii de activitate care implică nevoia de cântărire a unor paleți voluminoși de marfă sau chiar a unor containere care trebuie încărcate sau descărcate de pe nave aeriene sau maritime. Cântarul de cârlig trebuie să fie ușor de manevrat, să aibă o greutate mică și să poată fi montat rapid la o macara sau alta. Un cântar cârlig Master Tech omologat și care folosește cele mai noi componente existente pe piață la ora actuală este un instrument valoros și extrem de util companiilor de transport mărfuri. Fără el nu ar exista vânzări, profituri și precizie.

Avantaje

Cântarele de macara produse în SUA sunt niște instrumente de top create pentru performanță maximă folosind cele mai bune materiale și cele mai inovative tehnologii în materie de precizie. Un astfel de cântar de precizie poate ajuta orice afacere să se transforme și să ajungă lider mondial în producție, exploatare sau transport. Pentru că nu orice afacere investește în tehnologie și nu orice antreprenor înțelege această nevoie ci doar cei care studiază intens nevoile pieței și își doresc cu adevărat să progreseze și să fie cei mai buni în domeniul lor. Iar asta se vede prin reinvestirea profitului în mașini, cântare, infrastructură din ce în ce mai performantă, care aduce din ce în ce mai mult profit prin metode mai simple și mai eficiente.

Cântarele de cârlig sunt instrumente specializate, dedicate unor domenii complexe despre care cei mai mulți dintre noi nu știu mare lucru. Sunt însă rezultatul progresului tehnologic, al transformării și globalizării. Nevoia de porturi din ce în ce mai mari, dotate cu mii de macarale și cântare de cârlig care apreciază valoarea mărfurilor sosite și plecate în toată lumea arată cât de mult suntem implicați într-o eră globală unde lucrurile se petrec cu viteze uimitoare, în cantități uimitoare și pe distanțe din ce în ce mai lungi.

Un cântar cârlig poate părea un instrument relativ neînsemnat însă reprezintă tot ce suntem și tot ce putem fi astăzi și în viitorul îndepărtat: implicați, rezistenți, fără frontiere și fără limite de greutate, timp și spațiu. Trăim era cântarelor de macara!

3 Comments

  1. ghelbere elena

    Nu credem ca mai pot exista astfel de cantare. Stiu ca nu sunt la fel dar imi aduce aminte de cantarul pe care il avea bunica.

  2. Gradinariu Madalina Petronela

    Cantar cu carlig aveau ai mei cand eram mai mica. Era asa dreptunghiular si carligul la capat. Intr-adevar nunoutea sa cantareasca mult. Acum am acasa un cantar electronic cu carlig ce poate sa cantareasca pana la 50 de kg. L-am cumparat pentu a cantari bagajul pentru avion

Leave a Reply