Diverse

Cartierul Dorobanți, printre cele mai scumpe din Capitală

Cartierul Dorobanți

Chiar și cei care nu locuiesc în București au auzit de cartierul Dorobanți, locul unde găsești cele mai faine cafenele și în care ai toate șansele să dai nas în nas cu mulți dintre cele mai ”fițoase” vedete din România. Și se pare că asta a influențat destul de mult și costul locuințelor din zonă, din moment ce atunci când cauți apartamente de vanzare Dorobanti prețurile pe care le găsești sunt cuprinse între 250.000 si 1.300.000 de euro, ba chiar și mai mult.

Transportul în comun este bine pus la punct

Cei care locuiesc în zonă apreciază foarte mult că aici rețeaua de transport în comun este bine pusă la punct, iar prin zonă se află și Academia de Studii Economice, multe grădinițe și școli. Blocurile de locuințe de aici au la parterul lor multe centre comerciale, sedii de bănci și de firme, dar și restaurante. Prin urmare, dacă vrei să locuiești aici, poți începe să prospectezi piața și să apelezi la serviciile unei agenții imobiliare profesioniste care are multe oferte de nerefuzat pentru tine, dacă și finanțele nu sunt o problemă pentru tine.

De ce ne place Cartierul Dorobanți

Am căutat și noi, ca și tine, multe apartamente de vanzare Bucuresti, dar cele din acest cartier ne-au plăcut foarte mult. Să locuiești foarte aproape centrul Capitalei vine cu o mulțime de avantaje pentru tine, pe care este posibil să nu le ai în alte zone ale Bucureștiului. Faptul  că încă de la început acest cartier a fost construit ca fiind unul exclusivist se observă lesne și acum. Ai acces ușor către oricare altă zonă din Capitală, ai enorm de multe posibilități de a petrece timpul liber, priveliști bune care ți se deschid în fața ochilor atunci când ieși în balcon și multe altele parcă abia așteaptă să fie descoperite.

File de istorie pe Calea Dorobanți

Să mergi prin această zonă poate fi o experiență aparte, adevărată lecție de istorie pe viu. Este și normal să fie așa deoarece aici se găsesc cele mai impresionante clădiri din București. Cum ai putea ntrece nepăsător pe lângă Casa Asan, una dintre cele mai frumoase locuințe din Capitală, ridicată în stil neofrancez între anii 1905 – 1914? Sala candelabrelor, sala Zodiac sau cea de Șah sunt de-a dreptul impresionante.

La numărul 16, pe Calea Dorobanți se găsește casa lui Dinu I.C Brătianu, ultimul președinte al PNL înainte de instalarea regimului comunist și care a avut destul de suferit în această perioadă. Sau cum să nu admire Casa P.P Carp, unde în prezent este sediul Ambasadei Turciei. Sunt însă mult mai multe clădirile istorice din zonă și care te poartă cu ochii minții prin Bucureștiul de odinioară!

Cele mai multe blocuri au fost construite dupa 1980

Multe dintre blocurile din această zonă a Capitalei au fost construite după anii 1980, iar asta se simte de la prima vizionare a unei astfel de locuințe. Spațiul este mult mai generos, bucătăriile sunt mai mari, apartamentele cu trei camere sunt prevăzute cu două băi.

O simplă plimbare prin această zonă te duce cu gândul că ți-ar plăcea enorm să locuiești aici. Toate construcțiile impresionează prin arhitectura lor aparte, străzile sunt mari și spațioase, iar zona este destul de aerisită. Pare o adevărată oază într-un București sufocat de clădiri construite după același tipar, mult zgomot și praf cât cuprinde! Aici parcă și timpul curge altfel!

Apelează la o agenție imobiliară profesionistă

Dacă te-ai decis și vrei neapărat să locuiești în zonă și nici banii nu sunt o problemă pentru tine, apelează la serviciile unei agenții imobiliare profesioniste, care se ocupă de apartamentele de lux pentru a-l găsi pe cel din visurile tale!

Pe aceeasi tema: Citeste aici

Leave a Reply