Copii

Carti educative pentru copii de la Didi Craft -Quiet books

Mi-e drag sa va povestesc despre oameni frumosi si talentati. Despre lucrurile care sunt atat de frumoase incat ai putea sa juri ca au suflet. Despre acele mici bucurii ale vietii care te fac sa topai intr-un picior alaturi de copilul tau. Despre asta va scriu astazi: despre carticica Emei de la Didi Craft-Quiet books .

Despre conceptul „Quiet book” sau „Busy Book”

„Quiet book” sau „Busy Book” este denumirea utilizata in alte tari pentru cartea senzoriala, realizata manual si gandita in asa fel incat sa ii poata tine ocupati timp de minute bune pe micutii poznasi cu varste cuprinse intre 1 si 7 ani. Denumirea nu e intamplatoare: quiet(=liniste/linistit) si busy(=ocupat). Desi numai linistita nu e Ema cand se bucura de carticica ei. Se aude numai „uite, mami, cat e de frumoasa”, „uite, mami, cum mut aici” si tot asa. Cartea e de vina, fiindca e prea frumoasa! 🙂

Aceste carti ajung sa fie eficiente inclusiv pentru copiii cu nevoi speciale, fiind de mare ajutor in terapiile aplicate celor care sufera de autism sau sindromul Down.

Cartea educativa pentru copii este realizata din fetru, detaliile paginilor pot sa surprinda diferite personaje, animale, flori, pomi fructiferi, numere, litere, pot sa propuna activitati logice si matematice, activitati de exersare a miscarilor fine, invatarea culorilor, fructelor, legumelor, legarea sireturilor, etc.

Cartile de tip ‚Quiet book’ sunt o alternativa educativa si personalizata ce sustin si incurajeaza dezvoltarea abilitatilor psiho-motrice (coordonarea mana-ochi, dezvoltarea muschilor mici ai mainii, limbaj si comunicare), de asemenea stimuleaza memoria, puterea de concentrare si imaginatia.

Despre cartea Emei

Frumusetea unui lucru handmade personalizat este ca poti avea exact ceea ce isi doreste destinatarul. Asa ca am ales ce ii place Emei: curcubeul(dupa care este realmente topita), florile si animalutele. Acum imi dau seama ca ar fi trebuit si ceva seringi, stetoscoape si retetare, dar nu e timpul pierdut. Spun asta pentru ca sistemul de prindere al carticelei permite adaugarea ulterioara de pagini.

cart coperta

Prima impresia a fost wow! Nu ne venea sa credem cat poate fi de frumoasa. Si cand spun „ne” ma refer la toti trei. 🙂 Pentru ca in fata unei astfel de minunatii iti spun sigur ca toti suntem copii, varsta nu conteaza.

cart por

Emei i-a placut fiecare detaliu in parte, nu are sens sa va mai spun asta, nu? Culorile vii, fetrul moale si placut la atingere, faptul ca este o carte „vie” in care gaina face oua, melcul se misca(incet, dar sigur), calul se mai cere plimbat din cand in cand, ratusca mai zboara de pe lac, porcusorul mai iese din noroi sa se usuce la soare, iepurasul mai roade un morcov, aranjamentul floral se poate modifica dupa bunul plac sau culorile curcubeului spun fiecare cate o poveste interesanta, toate transforma carticica intr-o minune. Iar sistemul de inchidere o fac sa para ca un jurnal secret, ca un cufar magic in care stau prinse toate bucuriile copilariei…

cart int 1

 

cart int 2

 

cart flori

Curiosi sa vedeti ” pe viu”?

Daca vreti si voi sa le daruiti copiilor vostri sau celor dragi clipe magice tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti pe pagina de facebook Didi Craft-Quiet books . De acolo stiti ce aveti de facut. 🙂

3 Comments

  1. ghelbere elena

    Cate lucruri au putut sa apara pentru a veni in ajutorul copiilor! Acum este mult mai usor pentru ei sa invete culorilor, animalele si plantele.

  2. Nicolae Claudia

    Si eu iubesc cartile astea..cu siguranta si fetita mea va avea una.

Leave a Reply