Diverse

Casa de vis

 M-am nascut si am crescut la tara, am avut acea copilarie pe care orice copil ar trebui sa aiba, am zburdat desculta dupa fluturi si am plantat floricele pe care le urmaream zilnic sa vad miracolul! Timpul a trecut si, la sfarsitul liceului, m-am vazut nevoita sa plec „la oras”, mai exact la Bucuresti, la facultate.Cate emotii, ce planuri imi faceam… Dar o data ajunsa, mi-am dat seama ca viata la oras nu este de mine, m-am simtit ca un canar in colivie. Visam in fiecare zi la o casuta, ca cea parinteasca in care am trait cele mai frumoase zile din viata mea! Si intr-o buna zi Dumnezeu mi-a ascultat ruga: am reusit sa cumpar o casuta pentru mine si familia mea. Dar e drum lung si multa munca de depus pana sa pot spune ca aceasta este casa visurilor mele!


 Am atatea idei,ca nu as sti cu ce sa incep mai intai!Imaginea mea de living perfect include un semineu, atat de mult imi doresc, incat voi face tot posibilul sa il am! O casuta perfecta nu este mare, nu ar mai avea acel aer cald, familial, mi s-ar parea rece si straina. Iar semineul ar completa imaginea de cabana de la munte, asa cum mi-as dori eu.Lemnul si piatra ar fi regele si regina casei mele! Mobila putina, doar cea necesara, nu as incarca inutil incaperile. Cu cat e mai aerisita o casa, cu atat mi se pare mai prietenoasa!

Cat despre finisaje, mi-as dori o placare cu piatra naturala, dar din cea cu aspect usor rustic, nu prea sunt adepta interioarelor extrem de moderne, in care te simti ca intr-un OZN… As opta pentru placarea unuia, maxim a doi pereti, pentru un aspect si mai interesant.Si culoarea fiind naturala, pamantie, cu siguranta ar da acea lejeritate, acel ceva care te face sa te simti ca acasa.
 De ceva vreme m-a cuprins si pe mine febra Feng-Shui, stiinta  interactionarii armonioase dintre om si mediul inconjurator. Colturile camerelor sa fie libere, pozitionarea mobilei in functie de anumite energii si mai  sunt cateva aspecte de care tin cont. Parte a acestei arte o reprezinta si fantanile arteziene. Sunt elegante, aduc liniste prin magia apei si sunt un colt de natura in propria casa. Pentru mine e ca si cum gradina nu s-ar termina la usa casei… Mai mult decat atat, se spune ca aduc noroc si prosperitate, ajuta la imbunatatirea sanatatii. O oaza de liniste la mine acasa, ar fi refugiul meu dupa o zi agitata, aici m-as retrage cu un ceai fierbinte si o carte buna.Si bineinteles ca si de exterior m-as ocupa, nu as vrea o discrepanta intre interiorul casei si gradina. Iarba, multe flori, lampi solare si mici statui pe ici, pe colo.Totul ar veni sa completeze ideea mea de casa de vis.

Acum imi trebuie doar sanatate si rabdare, pentru ca nimic nu se poate face peste noapte.Dar stiu ca muncind, voi ajunge sa am casa mea de vis.

Pentru maxim confort in gradina ta, apeleaza cu incredere la una dintre solutiile anti insecte sau cele anti pasari !

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Cu sanate, rabdare si bani iti poti face casa visurilor tale. Si eu vreau un semineu.

Leave a Reply